İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan özel tiyatrolara özel bütçe

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan özel tiyatrolara özel bütçe

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yeni sezonunu dün akşam Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde açtı. Seyirciler arasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da vardı. İmamoğlu, zor durumdaki özel tiyatrolar için bütçe ayıracakları müjdesini verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yeni sezonuna Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ndeki Sen İstanbul'dan Güzelsin oyunuyla "Merhaba," dedi.

Murat Mahmutyazıcıoğlu'nun yazıp yönettiği tek perdelik oyunu seyredenler arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu da vardı. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan özel tiyatrolara özel bütçe - Resim : 1

İmamoğlu, koronavirüs salgını yüzünden özel tiyatroların yaşadıkları zorluklara dikkat çekti, dayanışmanın önemini vurguladı. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan özel tiyatrolara özel bütçe - Resim : 2

Şehir Tiyatroları'nın sahnelerini özel tiyatrolara açtığını hatırlatan Başkan İmamoğlu'nun bir de müjdesi vardı: "Özel tiyatrolarla dayanışma içerisinde bir süreci başlattıkları için arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bunu geliştirmemiz lazım, özel tiyatroların yaşaması lazım. Buna özel bütçe yapacağız. Hem sanatı hem sanatçıyı, sahneleri, tiyatroları, diğer sanat dallarını da koruyarak, inşallah bu dönemi sanat adına hasarsız atlatalım istiyoruz. Zira sanat yaşarsa, insan yaşadığının farkına varacaktır. Sanatı onun için yaşatmamız lazım, insanlarımızın mutlu olması için."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ekrem İmamoğlu