HLAG Türkiye Kadın Davulcular Yarışması ilk kez Türkiye'de! Başvurular sürüyor

Hit Like A Girl (HLAG) Türkiye Kadın Davulcular Yarışması, daha çok kadını müzik ve bateri çalmaya teşvik etmek amacıyla bu yıl ilk defa Türkiye'de düzenlenecek. Katılımcıların 18 yaş altı ve 18 yaş üstü olmak üzere iki ayrı kategoride değerlendirileceği yarışmaya başvuru için son tarih 12 Nisan.

Hit Like A Girl (HLAG) Türkiye kadın davulcular yarışması, profesyonel ve amatör kadın davulcuların uluslararası platformlarda gelişimlerine katkıda bulunarak, daha çok kadını müzik ve bateri çalmaya teşvik etmek amacıyla bu yıl ilk defa Türkiye'de düzenlenecek. 

Yarışmanın 2021 yılı için belirlenen teması, katılımcıların belirledikleri ve kendilerini, yeteneklerini en iyi ifade eden bir şakıya davul performans videosu hazırlamaları... İdeal sure 3 dakika olup tarz ve zaman olarak hiçbir sınırlama bulunmuyor.

Hindistan, Çin, Japonya ve Meksika gibi ülkelerde de bölgesel olarak gerçekleştirilen, sadece kadın davulcuların katılımına açık yarışma 10 yıldır düzenleniyor. HLAG Türkiye Yarışmasi 18 yaş altı ve 18 yaş üstü olmak üzere iki ayrı kategoride değerlendirilecek.

Yarışmanın jüri üyeleri, Türkiyenin başarılı davulcularından Volkan Öktem, Alp Doğan Türeci ve Lale Kardeş.

HLAG Türkiye Kadın Davulcular Yarışması ilk kez Türkiye'de! Başvurular sürüyor - Resim : 1

Başvurular arasından jürimizin belirleyeceği 18 yaş üstü yarışma birincisine; Turkish Rockbeat Crash Zil, Öke Cajon çalışma pedi, bir çift Vater 5A Baget, Özgür Can Öney’den 1 aylık davul kampı, ikincisine; Rudicubes seti, Öke Cajon baget çantası, bir çift Vater 5A Baget, Özgür Can Öney’den 1 aylık davul kampı, üçüncüsüne; Öke Cajon 4″diz çalışma pedi, bir çift Vater 5A Baget, Özgür Can Öney’den 1 aylık davul kampı..

18 yaş altı birincisine; diz çalışma pedi, Leyan Senay’dan 1 aylık davul kampı, ikincisine baget çantası ve Leyan Senay’dan 1 aylık davul kampı, üçüncüsüne; Vater bir çift baget, Leyan Senay’dan 1 aylık davul kampı...

Yarışma Leyan Senay, Özgür Can Öney’in katkıları ve Vater Percussion, Senkop Müzik, Turkish Cymbals, Öke Cajon, RudiCubes, Mca Medya Ajansi işbirliği olmak üzere çok sayıda firmanın sponsorluğu ve desteği ile yapılıyor.

HLAG Türkiye Kadın Davulcular Yarışması ilk kez Türkiye'de! Başvurular sürüyor - Resim : 2

Hit Like A Girl Türkiye Kadın Davulcular Yarışması’na katılımlar 1 Mart- 12 Nisan arası gerçekleşiyor. Yarışmanın amacı ise şöyle özetleniyor: 

"Türkiye'deki başarılı davulcular ile amatör yada profesyonel olarak davul ile ilgilenen kadınları buluşturmak, kendini geliştirmek isteyen kadın davulculara uluslararası platformda kariyer şansı sunmak, enstrüman ile ilgili eğitim gören ya da görmek isteyen kadınların müzikal yönlerinin gelişmesini sağlamak, müziğe teşvik etmek, enstrüman seçiminde cinsiyetin değil yatkınlığın önemini ifade etmek ve geleceğin kadın davulcularının müzik sektörüne en iyi şekilde kazandırılmasına öncülük etmektir.

Bu yarışma, iyi düzeyde bir enstrüman çalmanın gerekliliği olan 'eğitim' kavramını vurgulamak ve aynı zamanda Türkiye'deki amatör yada profesyonel kadın davulcuları bir araya getirerek ortak bir dayanışma alanı oluşturmak ve daha fazla kadına ilham vermeyi amaçlamaktadır. Bu yuzden aynı zamanda bir dayanışma topluluğu niteliğindedir! Çeşitli Zoom görüşmeleri ve etkinlikler ile yarışma haricinde de muzikal etkinlikler ve projeler sürmeye devam edecektir. Bu şekilde kadının toplumdaki yeri ve görevleri için belirlenen klişeleri yıkıp tüm kalıplardan uzak bir şekilde özgürleştirilmek amaçlanmaktadır. Ve belki yıllar sonra 'kadın davulcular' yerine sadece  'davulcu' denebilmesi.