Hit rock şarkıların video kliplerinin unutulmaz yönetmeni hayatını kaybetti

2021'de hayatını kaybeden ünlüler
Hit rock şarkıların video kliplerinin unutulmaz yönetmeni hayatını kaybetti

Hit rock şarkılarının video kliplerini çeken adam olarak bilinen yönetmen Martin Kahan hayatını kaybetti.

80'li yıllarda rock müziğinin en büyük isimlerinin videolarında imzası olan Martin Kahan 74 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Bilboard'un haberine göre Kahan, 18 Temmuz Pazar günü, New Jersey, Lakewood'da öldü.

Kanserle mücadelesini kaybeden Kahan, 80'ler ve 90'larda rock ve metal müziğin önemli isimlerinin hit şarkılarının video kliplerini çekerek duyurdu.

MARTIN KAHAN KİMDİR?

80'lerde çalıştığı Rush'la "Red Barchetta", "Limelight", "Freewill" ve "Tom Sawyer" şarkıları için bir dizi video çekerek başladığı kariyerinde ona kapıyı açan şarkı ise Scandal'ın "Love's Goat a Line On You"su oldu. 

Columbia Records şemsiyesi altındaki birçok ünlü şarkıcının klibine imza attı. Ian Hunter'ın "All the Good Ones Are Taken" klibiyle MTV Video Müzik Ödülleri'nde en iyi klip yönetmeni dalında aday gösterildi. 

Loverboy'un "Queen of the Broken Hearts" ve Eddie Money'nin "The Big Crash" şarkılarına çektiği kliplerin ardından kendi prodüksiyon firmasını kuran Kahan, Bon Jovi'yle çalışmaya başladı.

Bon Jovi'nin "She Don't Know Me" ve "In and Out of Love" şarkılarının kliplerini yöneten Kahan'ın işleri iyice açıldı.

Scorpions'un "I'm Leaving You", Motley Crue'nun "Too Young to Fall in Love" ve The Firm'ün "Satisfaction Guaranteed" kliplerine imza attı. 

Kiss'in Lick It Up ve All Hel's Breaking Loose'unu da yönettikten sonra Kahan, Country müzik videolarına yöneldi. Sawyer Brown,  John Anderson, Ricky Skaggs gibi isimlerle çalıştı. Son video klibini 2000 yılında Kenny Chesney'nin I Lost It şarkısı için çekti. 

Kaynak: Haber Global TV

2021'de hayatını kaybeden ünlüler