"Hasret Gültekin Türkü Müzikali": Yarım bırakılmış hayatlara adanan bir oyun

"Hasret Gültekin Türkü Müzikali": Yarım bırakılmış hayatlara adanan bir oyun

Madımak Oteli'nde 32 aydınla beraber katledilen ozan Hasret Gültekin'in hayatı, Hasret-Hasret Gültekin Türkü Müzikali ile sahneye taşınıyor. Müzikalin prömiyeri, 9 Mart'ta Caddebostan Kültür Merkezi'nde yapılacak...

2 Temmuz 1993'te Sivas'ta Madımak Oteli'nde 32 aydınla katledilmişti Hasret Gültekin. Henüz 22 yaşındaydı. 

Ozanın hayatı, hem bilinen hem de daha önce duyulmamış yönleriyle sahneye taşınıyor bugünlerde.

Berlin merkezli Theater28'in ilk Türkiye prodüksiyonu Hasret-Hasret Gültekin Türkü Müzikali, Şirin Aktemur'un (altta) imzasını taşıyor. Oyunu kaleme alıp sahneye koyan Aktemur, "Hiçbir kurgunun gerçeğin kendisi kadar etkili olmadığını düşünüyorum. Bu nedenle Hasret, bugün hâlâ süren dünyanın yangınında bir soluk olması umuduyla yazılmış bir oyun, zaman aşıp gitse de bugün artık başka hayatların yarım bırakılmaması umuduyla," diyor. 

"Hasret Gültekin Türkü Müzikali": Yarım bırakılmış hayatlara adanan bir oyun - Resim : 1

Hasret, Hasret Gültekin'in ölümünden 26 yıl sonra sevdikleriyle, memleketiyle, bağlamasıyla, türküleriyle bir buluşma niteliği taşıyor.

Oyuncu kimliğiyle Devrim Evin'in, müzisyen kimliğiyle Deniz Türkan'ın sahnede buluştuğu müzikal boyunca Gültekin'in söylediği onlarca türkü canlı olarak çalınıp söylenirken oyun için tasarlanan müzikler de ilk kez duyulacak. 

Ayrıca Hasret Gültekin'in annesi, oğlu, eşi Yeter Gültekin ve dostu Mazlum Çimen, onunla ilgili özel anları ve anılarını seyirciyle paylaşacak.

"Hasret Gültekin Türkü Müzikali": Yarım bırakılmış hayatlara adanan bir oyun - Resim : 2

9 Mart akşamı Caddebostan Kültür Merkezi'nde ilk kez izleyici karşısına çıkacak tek perdelik Hasret-Hasret Gültekin Türkü Müzikali, ardından Ankara, Berlin ve İzmir'de sahnelenecek. Nisanda İstanbul'a döndükten sonra ay içinde yeniden İzmir'i ziyaret edip mayıs başında Londra'da seyirciyle buluşacak...

Hasret Gültekin Caddebostan Kültür Merkezi Sivas Katliamı