Harvey Weinstein'ın cezası belli oldu: Cinsel istismar ve tecavüzden 23 yıl aldı

Harvey Weinstein'ın cezası belli oldu: Cinsel istismar ve tecavüzden 23 yıl aldı

New York'ta beş ayrı suçlamayla yargılandığı davada cinsel istismar ve üçüncü derecede tecavüzden suçlu bulunan Hollywood'un "büyük" prodüktörü Harvey Weinstein hakkındaki ceza açıklandı: Weinstein, 23 yıl hapis cezasına çarptırıldı...

Bir zamanlar Hollywood'a hükmeden Harvey Weinstein, cinsel istismar ve üçüncü derecede tecavüzden suçlu bulunmuştu geçen ay sonunda.

Her iki suçlama için istenen toplam ceza 29 yıldı.

New York'ta görülen davada karar bugün açıklandı.

Kararın açıklanmasından önce söz alan Weinstein, derin bir pişmanlık içinde olduğunu, bundan sonra daha iyi bir insan olmaya gayret göstereceğini söyledi ama mağduru oynamayı da bırakmadı. Hakkındaki suçlamalar sonrasında çığ gibi büyüyen #MeToo hareketini eleştiren Weinstein, olayın çok ileri gittiğini belirtip "Kafam çok karışık. Erkeklerin kafasının karıştığını düşünüyorum. Bu ülkenin geleceği için endişeliyim," dedi. 

Weinstein hakkındaki iddiaların ortaya çıkmasının ardından kadınların uğradıkları cinsel taciz ve tecavüzü sosyal medyada #MeToo (ben de) etiketiyle gündeme getirmesi, dünya çapında dev bir harekete dönüşmüştü. 

Harvey Weinstein'ın cezası belli oldu: Cinsel istismar ve tecavüzden 23 yıl aldı - Resim : 1

Ve karar...

Weinstein, cinsel istismar suçlamasından 20, üçüncü derecede tecavüzden de 3 olmak üzere toplam 23 yıl hapis cezası aldı. 

Kararın açıklanması sonrasında cezaevi yolunda göğüs ağrısından şikayet eden Hollywood'un eski kudretli prodüktörü, hastaneye götürüldü. Kalp rahatsızlığı bulunan Weinstein'a geçen hafta stent takılmıştı.

Bugüne kadar aralarında 30'u aşkın oyuncunun olduğu 80'den fazla kadın, Weinstein hakkında cinsel taciz ve tecavüz suçlamasında bulunmuştu. 

Eski güçlü Hollywood yapımcısı hakkında Los Angeles'ta aynı suçlamalarla açılan dava halen devam ediyor.

67 yaşındaki Weinstein, New York'un Rikers Adası'ndaki cezaevinde tutulacak...

Harvey Weinstein