Haluk Akakçe'nin cenaze töreninin ayrıntıları belli oldu

Kültür Sanat haberleri
Haluk Akakçe'nin cenaze töreninin ayrıntıları belli oldu

Oyuncu Tuba Ünsal dün sabah hayatını kaybeden yakın dostu, sanatçı Haluk Akakçe'nin cenaze töreniyle ilgili ayrıntıları sosyal medya hesabından paylaştı.

Çağdaş sanatın dünyadaki en önemli temsilcilerinden Haluk Akakçe, dokuz gün komada kaldıktan sonra 53 yaşında vefat etti. Akakçe, 9 Ekim sabahı Nişantaşı’ndaki evinde yaşamını yitirdi.

Yakın dostunu son ana kadar yalnız bırakmayan Tuba Ünsal, Instagram hesabından Akakçe’nin cenaze töreniyle ilgili bilgi verdi.

"ONA YAKIŞAN BİR VEDA İÇİN TOPLANIYORUZ"

Ünsal, “Bu dünyadan Haluk Akakçe geçti. Melek arkadaşıma şimdi son yolculuğunda ona yakışan bir veda yapmak için hepimiz toplanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haluk Akakçe, 11 Ekim Çarşamba günü, öğle namazında Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

"BİR PARÇAM KOPTU, GİTTİ"

Haluk Akakçe ile çektirdiği bir fotoğrafı da paylaşan Tuba Ünsal, üzüntüsünü “Bir parçam koptu, gitti. Haluk seni çok özleyeceğim" sözleriyle ifade etti.

Haluk Akakçe'nin cenaze töreninin ayrıntıları belli oldu - Resim : 1

HALUK AKAKÇE KİMDİR?

24 Temmuz 1970 tarihinde Ankara'da dünyaya gelen Haluk Akakçe, Bilkent Üniversitesi'ndeki İç Mimarlık eğitiminin ardından Londra'daki Royal College of Art ve Amerika’daki The School of the Art Institute of Chicago'daki MFA derecelerini birincilikle tamamladı. 1997'de ilk kişisel sergisini Chicago'da açmasının ardından sanat çalışmalarına Londra ve New York'ta devam etti.

ABD ve İngiltere'deki pek çok büyük müze ve galeride gerçekleştirdiği sergilerinin yanı sıra seçkin bienal ve festivallerde de yer aldı.

Daha önce Kemal Sunal’ın eşi Gül Sunal’ın arabayı almak istemediğini de söyleyen Ahmet Yılmaz, "Merhum Kemal Sunal'ın vefatının ardından davet üzerine arabayla beraber 72'nci yaş gününde katılmıştım. Kemal Sunal'ın eşi ve yakınları arabaya büyük ilgi göstermişti. Hatta eşi ve kızı çok duygulanmıştı. Orada gazeteciler, eşi Gül Sunal'a 'Arabayı satın almak ister misiniz?' diye sorduklarında gözyaşlarını tutamamıştı ve 'Bu arabayı alırım ama o hatıralarına dayanamam, o yükü kaldıramam' diyerek almak istemediğini ifade etmişti. Bugün ne düşünürler bilemiyorum ama Kemal Sunal’ın hatırasına artık benden sonra daha iyi bakacak, değerini bilecek birilerinin almasını isterim” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV

Haluk Akakçe hayatını kaybetti cenaze töreni