Halle Berry yeni filminde trans bir bireyi canlandıracaktı, tepkiler üzerine geri adım attı

Halle Berry yeni filminde trans bir bireyi canlandıracaktı, tepkiler üzerine geri adım attı

2 yıl önce Scarlett Johansson, şimdi de Halle Berry... Yeni filminde trans bir bireyi canlandıracağını açıklayan aktris, gelen yoğun tepkiler üzerine özür dileyip rolden vazgeçti.

Cuma günü verdiği röportajda yeni filminde gizemli bir karakteri canlandıracağını açıklamıştı.

Gizemi fazla uzatmayıp trans bir bireyi oynacağını söylemişti Halle Berry.

Halle Berry yeni filminde trans bir bireyi canlandıracaktı, tepkiler üzerine geri adım attı - Resim : 1

Başarılı aktrisin bu açıklaması, hafta sonu boyunca yoğun tepki aldı. 

Berry de, eleştirileri dikkate alıp Twitter hesabından yaptığı açıklamayla trans bireylerden özür diledi, rolden vazgeçtiğini belirti. Aktris, şöyle yazdı: Hafta sonu boyunca, bir trans bireyi canlandıracağım rolüm hakkında düşünme fırsatım oldu. Yaptığım açıklamalar için özür dilemek isterim. Bir kadın olarak bu rolü değerlendirmemem gerekiyordu. Transların kendi öykülerini anlatma fırsatına sahip olması gerektiğini anlıyorum."

Halle Berry yeni filminde trans bir bireyi canlandıracaktı, tepkiler üzerine geri adım attı - Resim : 2

"Hatamdan ders çıkaracağım," diyen Halle Berry, dinlemeyi ve kendini eğitmeyi sürdüreceğini belirtti. Oyuncu, sektörde trans bireylere destek olmak için daha fazla çabalama sözü de verdi.  

Geçen yıl John Wick 3'te rol alan Berry, aynı zamanda yönettiği Bruised adlı filmle hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

2018'de Scarlett Johansson, Rub and Tug adlı filmde bir trans bireyi canladıracakken gelen tepkiler üzerine rolden vazgeçmişti... 

Halle Berry trans trans birey