Türk sinemasının unutulmaz oyuncusu Halit Akçatepe ölüm yıldönümünde anlıyor

Türk sinemasının unutulmaz oyuncusu Halit Akçatepe ölüm yıldönümünde anlıyor

Sanat hayatı boyunca 70'ten fazla film ile 43 tiyatro oyununda rol alan usta oyuncu Halit Akçatepe, 4. ölüm yıldönümünde anılıyor.

Yeşilçam'ın gülen ve güldüren yüzü, "Hababam Sınıfı"nın Güdük Necmi'si, "Süt Kardeşler"in Ramazan'ı Halit Akçatepe, vefatının 4'üncü yılında anılıyor.

Türk sinemasının unutulmaz oyuncusu Halit Akçatepe ölüm yıldönümünde anlıyor - Resim : 1

HALİT AKÇATEPE KİMDİR?

Halit Akçatepe, 1 Ocak 1938'de Üsküdar'da dünyaya geldi. İlkokulu Refik Halit Karay Mektebi'nde okudu. Babası Sıtkı Akçatepe'dir. Zamanın film yönetmenlerinden birinin, çocuk oyuncu araması ile birlikte babası tülüatçı Sıtkı Bey oğlu Halit'i oynatmıştır. İlk filmini 1943'te 5 yaşındayken çekti. Daha sonra ilkokul sıralarında ders görmeye başladı. Saint Benoit Fransız Lisesi'nden mezun oldu. 1959'da Anıtkabir'de 1,5 yıl askerlik görevini yaptı. 1972'te Tatlı Dillim filmiyle ünlü oldu. 1963'te Yasak, Gündoğarken, Semaya Baktım Seni Gördüm filmlerini çekti. 1975'te Hababam Sınıfı filmindeki Güdük Necmi tiplemesiyle Türk sinemasında adını duyurdu.Oyuncunun babası Sıtkı Akçatepe ve annesi Leman Akçatepe de Türk sinemasında başarılı oyunculardır. Babası Sıtkı Akçatepe, Hababam Sınıfı film serisinde oğlu ile birlikte çalışmıştır.

İki kez evlenen oyuncu ilk evliliğini 1963 yılında Tülin Akçatepe ile yapmış bu evliliğinden Itır (1964) ve Ebru (1968) isminde iki kızı olmuştur. 1981 yılında Tülin Hanımdan boşanan Akçatepe, 1999'da Rezzan Akçatepe ile evlenmiştir. Bu evliliğinden ise 2001 yılında kızları Günsu doğmuştur. Halit Akçatepe ve Rezzan Akçatepe 2009 yılında boşanmıştır.

HALİT AKÇATEPE NEDEN ÖLDÜ?

Halit Akçatepe, 31 Mart 2017 tarihinde İstanbul'da 79 yaşında kalp ve solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. 2 Nisan 2017'de, Caddebostan Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma etkinliği ve Şakirin Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

Türk sinemasının unutulmaz oyuncusu Halit Akçatepe ölüm yıldönümünde anlıyor - Resim : 2

HALİT AKÇATEPE'NİN YER ALDIĞI YAPIMLARDAN BAZILARI...

"Leyla ile Mecnun", "Geniş Aile", "Aile Reisi", "Vurgun", "Yalan Dünya", "Hakkını Helal Et", "Sevda Çiçeği", "Hababam Sınıfı Üç Buçuk", "Cumbadan Rumbaya", "Mühim Olan Aşkımız", "Hababam Sınıfı Askerde", "Avrupa Yakası", "Yeşilçam Denizi", "Hababam Sınıfı Merhaba", "En Son Babalar Duyar", "Tersine Dünya", "Şaban ile Şirin", "Şaban Askerde", "Bizimkiler", "Şaban Pabucu Yarım", "Renkli Dünyalar", "Dokunmayın Şabanıma", "Hababam Sınıfı Tatilde", "Bülbül Ailesi", "Hababam Sınıfı Uyanıyor", "Süt Kardeşler", "Lüküs Hayat", "Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı", "Hababam Sınıfı", "Ah Nerede", "Köyden İndim Şehire", "Mavi Boncuk", "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz", "Sev Kardeşim", "Bir Varmış Bir Yokmuş", "Nasreddin Hoca Düğünde"

Kaynak: AA

Halit Akçatepe Halit Akçatepe ölüm yıldönümü Halit Akçatepe neden öldü Halit Akçatepe ne zaman öldü Halit Akçatepe kimdir