"Hafıza-i Beşer: Osmanlı Yazmalarından Hikâyeler" sergisi, artık çevrimiçi görülebilecek

"Hafıza-i Beşer: Osmanlı Yazmalarından Hikâyeler" sergisi, artık çevrimiçi görülebilecek

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, halen ziyaret edilebilen "Hafıza-i Beşer: Osmanlı Yazmalarından Hikâyeler" sergisini, online erişime de açtı. Suna ve İnan Kıraç Vakfı'nın Elyazması Koleksiyonu'nun tamamı da artık sanal ortamda görülebilecek...

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süre kapalı kalan İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, 15 Haziran'dan itibaren kontrollü olarak yeniden ziyarete açılmıştı.

Enstitü'nün elyazmaları koleksiyonundan önemli bir seçkiyi içeren Hafıza-i Beşer: Osmanlı Yazmalarından Hikâyeler sergisi, 13 Şubat 2021'e kadar görülebilecek.

Bunun yanı sıra sergi, artık sanal olarak da gezilebilecek.

Üstelik ziyaretçiler, galeri ortamında ancak vitrin ardında görebildikleri yazmaları en ince ayrıntısına kadar inceleme fırsatı bulurken, sergiye eşlik eden videoları da metinlerle diyalog halinde izleyebiliyor. 

ELYAZMASI KOLEKSİYONU'NUN TAMAMI ARTIK SANAL DÜNYADA 

"Hafıza-i Beşer: Osmanlı Yazmalarından Hikâyeler" sergisi, artık çevrimiçi görülebilecek - Resim : 1

Hafıza-i Beşer sergisinin daha geniş kitlelere tanıttığı, bugüne kadar araştırmacıların özel bir izin prosedürüyle parça parça kullanabildikleri Suna ve İnan Kıraç Vakfı Elyazması Koleksiyonu'nun tamamı da bundan böyle dijital ortamda ziyaretçilerini bekliyor. Osmanlı entelektüel, sosyal ve kültürel hayatının farklı unsurlarına dair zengin kaynaklar sunan koleksiyon, hem Osmanlı tarihçilerine hem de tarih ve edebiyat meraklılarına yeni bir kütüphane deneyimi sunuyor. Toplam 626 cilt ve 1311 eserden oluşan koleksiyona dijital kütüphane kataloğu üzerinden erişilebiliyor...

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü