Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, 324. günde eylemine son verdi

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, 324. günde eylemine son verdi

4 Ocak'ta açlık grevi eylemini ölüm orucuna çeviren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, 324. günde eylemini sonlandırdı. İnsan hakları örgütleri, bu sabah Grup Yorum için yeni konser başvurusunda bulunmuştu.

324 gündür açlık grevinde olan, 4 Ocak'ta ölüm orucuna başlayan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, eylemine son verdi.

Hastaneye götürülen Gökçek'in kararı, HDP, CHP ve TİP milletvekilleriyle İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve müzisyen Pınar Aydınlar'ın da aralarında olduğu bir grup insan hakları savunucusu tarafından açıklandı.

Gökçek'in ölüm orucunu sürdürdüğü Küçükarmutlu'daki evin önünde bir basın açıklaması yapan grup, İbrahim Gökçek'i yaşatmak için valiliğe konser başvurusunda bulunmuştu.

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, 324. günde eylemine son verdi - Resim : 1

İbrahim Gökçek, Grup Yorum üyesi Helin Bölek ile birlikte maruz kaldıkları konser yasaklarının kaldırılması, cezaevindeki üyelerinin tahliye edilmesi, haklarında çıkarılan yakalama kararlarının kaldırılması ve çalışmalarını yürüttükleri İdil Kültür Merkezi'ne yönelik baskınların son bulması talepleriyle açlık grevine başlamış, ardından eylemlerine ölüm orucuna çevirmişti.  

Helin Bölek, 3 Nisan'da hayatını kaybetmişti...

Grup Yorum İbrahim Gökçek ölüm orucu