Grammy ödüllü müzisyen 10 yıldır mücadele ettiği kansere yenildi

Kültür Sanat haberleri Hayatını kaybetti 2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler
Grammy ödüllü müzisyen 10 yıldır mücadele ettiği kansere yenildi

10 yıldır kanserle mücadele eden 73 yaşındaki Grammy Ödüllü piyanist George Winston, hayatını kaybetti.

Folk-piyano tarzıyla 15 milyondan fazla albüm satım, 1996'da yayınladığı 7. albümü Forest ile New Age dalında Grammy kazanan George Winston, 73 yaşında kansere yenik düştü.

Variety'de yer alan habere göre Winston, 10 yıldır kansere mücadele ediyordu. Acı haber, Winston'ın sosyal medya hesaplarından verildi.

Açıklamada "George Winston'ın kanserle 10 yıllık savaşının ardından vefat ettiği haberini paylaşmaktan büyük üzüntü duyuyoruz. George, uykusundayken bu dünyadan sessizce ve acısız bir şekilde ayrıldı" denildi.

Enstrümantal hareketen zirvede olduğu dönemde New Age tarzı eserleriyle dikkat çeken Winston'ın besteleri için 'klasik' sınıflandırması bile yapılmıştı. Ancak o bir kalıba sokulmayı kabul etmedi.

İlk solo piyano albümü "Ballads and Blues", 1972'de Folkways etiketiyle yayınlandı. Ancak bu albümü başarılı olamdı. 1980 ve 1982 yıllarında çıkardığı "Autumn" ve "December" albümleriyle başarıya ulaştı.

15 milyondan fazla albüm satan Winston, Forest albümüyle New Age dalında Grammy ödülü kazandı. Tüm kariyeri boyunca 5 kez Grammy'ye aday gösterildi.

Son albümü Night, Mayıs 2022'de RCA Records tarafından yayınlandı.

En çok satan albümü 'December' oldu.

Kaynak: Haber Global TV

2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler hayatını kaybetti kimdir kültür sanat haberleri