Google Oğuz Atay'ı unutmadı, onu hazırladığı "doodle" ile andı

Google Oğuz Atay'ı unutmadı, onu hazırladığı "doodle" ile andı

Yaşasaydı bugün 86. yaş gününü kutlayacaktı. Google, Oğuz Atay'ı unutmadı, onu doğum günü için hazırlanan "doodle" ile andı...

İnternet kullanıcıları, bugün Google ana sayfasını açtıklarında Türk edebiyatının usta kalemi Oğuz Atay için hazırlanan "doodle" ile karşılaşıyor.

Özel tasarımlı logonun üzerine tıklayanlar, Atay'a dair ayrıntılı bilgilere erişebiliyor. 

Google Oğuz Atay'ı unutmadı, onu hazırladığı "doodle" ile andı - Resim : 1

OĞUZ ATAY KİMDİR?

Roman, öykü ve oyun yazarı Oğuz Atay, 12 Ekim 1934'te Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde dünyaya geldi. Atay, TED Ankara Koleji'nin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. Üniversitede ders verdi. 1975′te doçent olan Atay'ın makale ve söyleşileri, çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlandı.

Modern şehir yaşamı içinde bireyin yaşadığı yalnızlığı, toplumdan kopuşları ve toplumsal ahlaka, kalıplaşmış düşüncelere yabancılaşan, tutunamayan bireylerin iç dünyasını anlattığı Tutunamayanlar romanının 1971-72'de yayımlanmasından sonra önemli bir tartışmanın odak noktası oldu. Bu romanıyla 1970 TRT Roman Ödülü'nü kazandı.

Türk edebiyat tarihinde ayrı bir yeri olan Tutunamayanlar'ı 1973′te Tehlikeli Oyunlar adlı ikinci romanı izledi. Hikâyelerini Korkuyu Beklerken başlığı altında toplayan Atay, Prof. Mustafa İnan'ın hayatı konu alan Bir Bilim Adamının Romanı'nı 1975 yılında yayımladı. 1973 yılında yayımlanan Oyunlarla Yaşayanlar adlı oyunu, Devlet Tiyatrosu'nda sahnelendi.

Atay, beynindeki tümör nedeniyle büyük projesi Türkiye'nin Ruhu'nu yazamadan 13 Aralık 1977′de İstanbul'da hayata veda etti. 

Kaynak: Haber Global TV

Google doodle