Genesis ile yeniden: Rock müziğin önemli grubu, 13 yıl sonra mini turneye çıkıyor

Rock tarihinin en önemli gruplarından Genesis, 13 yıl sonra bir araya geliyor. Üçlü, yıl sonunda Birleşik Krallık ve İrlanda'yı kapsayan mini bir turneye çıkmaya hazırlanıyor...

Son olarak grubun 2007'deki 40. yıl kutlamasında aynı sahneyi paylaşan Phil Collins, Mike Rutherford ve Tony Banks'den oluşan Genesis, müjdeyi BBC Radyo'da katıldıkları bir programda verdi. 

Genesis'e Birleşik Krallık'ı kapsayan mini turnelerinde Collins'in 18 yaşındaki oğlu Nic davulda, Daryl Stuermer da gitar ve basta eşlik edecek.

Uzun süredir sırtındaki sinir hasarı yüzünden davulun başına oturmayan Phil Collins, oğlunun gruba katılımı için "Benim gibi çalıyor, duruşu aynı. İyi bir başlangıç olacak," yorumunu yaptı. 

16 Kasım'da İrlanda'nın başkenti Dublin'den başlayacak Last Domino adlı mini turnede grup, Belfast, Liverpool, Newcastle, Londra (iki kez), Leeds, Birmingham ve  Manchester'da çaldıktan sonra son konseri İskoçya'nın Glasgow kentinde verecek. 

1967'de kurulan Genesis, 1974 yılında çıkardıkları The Lamb Lies Down on Broadway albümüyle zirveyi görmüş, ertesi yıl Peter Gabriel'ın gruptan ayrılmasıyla büyük darbe almıştı. 1977'de Steve Hackett'ı da yitirdiler.

Peter Gabriel, kendine önemli bir solo kariyer inşa ederken Genesis, davulun dışında grubun vokalistliğini de üstlenen Phil Collins ile yoluna devam etti. 

Grup, son albümlerini 1997'de çıkarmıştı. 

Phil Collins'in de sonrasında çok başarılı bir kariyer yaptığını söyleyebiliriz. 

2010'da Rock 'n' Roll Şöhretler Kulübü'ne giren Genesis'in sattığı albüm sayısı, 100 milyon kopyanın üzerinde... 

Genesis