General Hospital'in yıldızı Bergen Williams, Wilson hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti

2021'de hayatını kaybeden ünlüler Kültür Sanat haberleri
General Hospital'in yıldızı Bergen Williams, Wilson hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti

General Hospital dizisinde Alice Gunderson rolüyle adından söz ettiren oyuncu Laura Lynn Bergen Williams, uzun süredir tedavi gördüğü Wilson hastalığı nedeniyle 62 yaşında hayatını kaybetti.

General Hospital dizisinde hayat verdiği Alice Gunderson rolüyle adından söz ettiren ünlü oyuncu Laura Lynn Bergen Williams uzun süredir tedavi gördüğü Wilson hastalığı nedeniyle 62 yaşında hayatını kaybetti. 

Haber Global'in derlediği bilgilere göre dokularda bakır birikimine yol açan otozomal resesif geçişli kalıtsal bir hastalık olan Wilson hastalığı nedeniyle uzun süredir tedavi gören ve zor günler geçiren Williams'ın ölüm haberini kız kardeşi Twitter üzerinden duyurdu. 

Çoklu organ yetmezliğine neden olan Wilson hastalığına bağlı olarak yaşamını yitiren yıldızın kardeşi Williams'ın ölümüyle ilgili, "Bergen Williams, Wilson hastalığına yenik düştü" dedi.

Ünlü yıldızın aslında 20 Temmuz tarihinde hayatını kaybettiği ancak ailesinin haberi yeni duyurduğu öğrenildi. 

Williams'ın rol aldığı diziler arasında "7th Heaven", "NYPD Blue", "Scrubs" ve "Nip Tuck" dikkat çekmişti. 

WİLSON HASTALIĞI NEDİR?

Wilson hastalığı karaciğer, beyin ve diğer hayati organlarda bakır birikmesi sonucu ortaya çıkan ve nadir görülen kalıtsal bir hastalıktır. Wilson hastalığı genellikle 5-35 yaş arasındaki insanlarda görülse de daha küçük yaşlarda ve daha ileri yaşlarda da tespit edilebilir.

Bakır; sinirlerin, kemiklerin, kolajen ve cilt pigmentinin yapımında görev alır. Normal şartlarda bakır, aldığımız yiyeceklerden emilir ve fazlalığı karaciğerden safra yoluyla atılır. Ancak Wilson hastalığı olan kişilerde bakır düzgün bir şekilde atılamaz ve bunun yerine hayatı tehdit eden bir seviyede vücutta birikir. Erken teşhis edildiğinde, Wilson hastalığı tedavi edilebilir ve hastalığa sahip birçok insan normal bir yaşam sürebilir.

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

general hospital 2021'de hayatını kaybeden ünlüler