Gelmiş geçmiş en acımasız yamyam filmlerinin yönetmeni Ruggero Deodato hayatını kaybetti

2022'de hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti
Gelmiş geçmiş en acımasız yamyam filmlerinin yönetmeni Ruggero Deodato hayatını kaybetti

"Cannibal Holocaust" adlı yamyam şiddetini içeren filmiyle Oliver Stone, Quentin Tarantino ve Eli Roth gibi isimlere ilham kaynağı olan İtalyan yönetmen Ruggero Deodato 83 yaşında hayatını kaybetti.

Şiddet içeren filmleriyle sinemanın efsane isimleri Oliver Stone, Quentin Tarantino ve Eli Roth'u etkileyen İtalyan yönetmen Ruggero Deodato'nun 83 yaşında hayata gözlerini yumduğu açıklandı.

1939 Potenza doğumlu yönetmen ve senarist Deodato'nun ölüm haberi Il Messagero tarafından doğrulandı.

Yönetmen olarak sıçrama yapmadan önce Roberto Rossellini, Sergio Corbucci ve Riccardo Freda gibi yetenekli isimlerin yardımcılığını yapan Deodato, şiddeti vurgulamasıyla dikkat çekiyordu.

Ünlü yönetmen Eli Roth, Green Hell filminde Deodato'ya saygısını sunmuştu.

Deodato'nun başyapıtı kabul edilen ve geçmiş en acımasız filmlerden biri kabul edilen Cannibal Holocaust birçok tartışmayı da beraberinde getirmişti. Nitekim filmdeki birçok şiddet sahnesinin gerçek olduğu iddia edildi. Deodato tutuklanıp yargılandı. Ancak oyuncular bu sahnelerin eğlence olduğunu mahkemede ifade etti. Ancak hayvanlara kötü muamele yapmaktan yargılandı.

Birkaç hayvanın kamera önünde öldürüldüğünü kabul etti. Kendisini "Bu hayvanları bölgedeki kabilelere yiyecek olarak verdik" diye savundu.

Bu suçlamalar nedeniyle İtalya'da uzun süre iş bulamadı, birkaç ortak yapımda çalıştı.

Uzun bir aranın ardından I Ragazzi del muretto dizisiyle televizyonda yeniden boy gösterse de film kariyeri nereyse bitmişti.

Kariyerin son yıllarında Ballad in Blood filmi ve birkaç antolojinin özel bölümlerini yöneterek korku filmlerine geri dönüş yaptı.

Kariyerinde ayrıca oyunculu olarak da filmlerde yer alan Deodato'nun filmlerinin bazıları birçok ülkede ya yasaklandı ya da ağır sansür uygulandı.

Fransa'da "Mösyö Cannibal" olarak bilinen yönetmen iki çocuk babasıydı.

 

Kaynak: Haber Global TV

2022'de hayatını kaybetti hayatını kaybetti kimdir