Gay İsa tartışması: Brezilyalı komedyen grubu, tepkiye tepkiyle karşılık verdi

Gay İsa tartışması: Brezilyalı komedyen grubu, tepkiye tepkiyle karşılık verdi

Hz. İsa'yı eşcinsel gibi gösterdiği iddiasıyla tartışma yaratan Netflix programının yapımcıları, kendilerine tepki gösterenleri homofobik olmakla suçladı. Porta dos Fundos adlı Brezilyalı komedyen grubu, izleyicinin asıl noktayı kaçırdığını savunuyor.

Netflix'te 3 Aralık'ta yayınlanmıştı The First Temptation of Christ adlı 45 dakikalık noel özel programı. Hz. İsa, eşcinsel gibi gösteriliyordu programda. Programın Netflix'ten kaldırılmasını ya da hükümetin programı yasaklamasını talep eden 1,8 milyon kişi, Change.org'da açılan imza kampanyalarına katıldı. 

The First Temptation of Christ'in yarattığı infial büyürken, programın yapımcısı Porta dos Fundos adlı Brezilyalı komedyen grubu, çığ gibi büyüyen şiddetli tepkiler karşısında ilk kez bir açıklama yaptı.

Gay İsa tartışması: Brezilyalı komedyen grubu, tepkiye tepkiyle karşılık verdi - Resim : 1

Grubun kurucularından Fábio Porchat, kendilerine ateş püskürenleri homofobik olmakla suçladı.

Program, günlerce çölde kaldıktan sonra yeni arkadaşı Orlando ile eve dönen İsa onuruna verilen çılgın partiyle açılıyor. Eşçinsel Orlando'nun aslında şeytan olduğunu anlayan İsa, sonunda tanrının arkasından gidiyor. 

Gay İsa tartışması: Brezilyalı komedyen grubu, tepkiye tepkiyle karşılık verdi - Resim : 2

Porchat, buna vurgu yaparak izleyenlerin asıl noktayı kaçırdığını savundu: " Bu bir hıristiyan masalı. İsa, sonunda şeytanla yüzleşip tanrıyı tercih ediyor. Onun oğlu olmayı kabul ediyor. Bu durumda bize birileri kızacaksa bu olsa, olsa eşcinsel camiası olur zira, eşcinsel karakter şeytana dönüşüyor. Neyse ki eşcinsellerin bizimle sorunu yok."

Fábio Porchat, Netflix'in de arkalarında durduğunu sözlerine ekledi.

Hz. İsa Netflix The First Temptation of Christ