Fransız aktör ve yönetmen Didier Kaminka evinde hayatını kaybetti

Ajans Bizim
Hayatını kaybetti 2024'te hayatını kaybeden ünlüler
Fransız aktör ve yönetmen Didier Kaminka evinde hayatını kaybetti

Fransız yazar, aktör ve yönetmen Didier Kaminka, 81 yaşında hayatını kaybetti.

Didier Kaminka, birçok filmini çektiği Labbeville'deki (Val-d'Oise) evinde 24 Eylül Salı günü geçirdiği bir rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti.

Oğlunun dün AFP'ye yaptığı açıklamaya göre, Kaminka için cuma günü Paris'te bir anma töreni düzenlenecek.

Paris’te 22 Nisan 1943'te doğan Didier Kaminka, kariyerine 1960'ların sonunda aktör olarak başladı. Cinécomédies adlı uzman web sitesine göre, 1973 yılında aktör Pierre Richard ondan küçük bir rol oynadığı üçüncü uzun metrajlı filmi “Je sais rien mais je dirai tout”yu birlikte yazmasını istedi.

Kaminka, Daniel Auteuil ve Michel Galabru ile oynadığı “Les Sous-doués” (1980), Coluche ile oynadığı “Banzaï” (1983) ve Gérard Jugnot ve Thierry Lhermitte ile oynadığı “Les rois du gag” (1985) dahil olmak üzere, genellikle yönetmen Claude Zidi ile işbirliği içinde bir dizi başarılı komedinin diyaloglarını yazmaya devam etti.

Didier Kaminka, 1990 yapımı “Promotion canapé” filminde olduğu gibi hem kamera arkasında hem de Manuel Sanchez'in “La Dormeuse Duval” (2017) filminde bir ressamı canlandırdığı ve beyazperdede son kez görüneceği filmde çalıştı.

Kültür Bakanı Rachida Dati, yaptığı basın açıklamasında, “1970 ve 1980'lerde Fransız komedisinin görkemli günlerine katkıda bulunan çok yetenekli bir sinema adamının anısını selamlıyorum” dedi.