Foto muhabiri Bünyamin Aygün'den "Kara Kıtanın Beyaz Çocukları"

Foto muhabiri Bünyamin Aygün'den "Kara Kıtanın Beyaz Çocukları"

Batıl inanışlar nedeniyle öldürülme tehdidi altında yaşayan Tanzanyalı albinolar, Bünyamin Aygün'ün portre fotoğraflarında hayat buldu. Bu karelerden oluşan sergi, İstanbul Kültür Üniversitesi'nin Ataköy yerleşkesinde 11 Mart'a kadar gezilebilir...

İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi, "Kara Kıtanın Beyaz Çocukları" adlı sergisiyle foto muhabiri Bünyamin Aygün'ü ağırlıyor.

Tanzanya'da Vudu büyücülerinden kurtulan albinoların portrelerinin yer aldığı sergi, üniversitenin Ataköy yerleşkesinde düzenlenen kokteylle açıldı. 

Foto muhabiri Bünyamin Aygün'den "Kara Kıtanın Beyaz Çocukları" - Resim : 1

Açılışta konuşan Aygün (üstte), 2014 yılında Tanzanya'ya gittiğini, sergiyi albinoların dramını tüm dünyaya duyurmak için hazırladığını söyledi. Aygün, şöyle konuştu: "Albinoların şeytan olduklarına inanılıyor. Bu lanetlenmenin sonucunda da hem aileler hem de çocuklar dışlanıyor. Çocuklar büyüyünce tecavüze uğruyorlar, şeytan ilan ediliyor, en sonunda da öldürülüyorlar. Çok büyük bir dram yaşanıyor." 

Foto muhabiri Bünyamin Aygün'den "Kara Kıtanın Beyaz Çocukları" - Resim : 2

Aygün, "Ben orada albinoların bu dramına şahitlik edene kadar dünyada böyle bir hastalığın varlığından haberim yoktu. Çünkü aramızda albinolar var ama ten renkleri üç aşağı beş yukarı bizim gibi. Fakat Afrika'da çok belirgin oluyorlar. Kara kıtanın beyaz çocukları dememizin sebebi de bu," dedi. 

Foto muhabiri Bünyamin Aygün'den "Kara Kıtanın Beyaz Çocukları" - Resim : 3

Bünyamin Aygün'ün 30 fotoğrafının yer aldığı sergi, 11 Mart'a kadar görülebilir...

Foto muhabiri Bünyamin Aygün'den "Kara Kıtanın Beyaz Çocukları" - Resim : 4