Filmleri izlenir yapan adam hayatını kaybetti

2022'de hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti
Filmleri izlenir yapan adam hayatını kaybetti

Emmy ödüllü sanat yönetmeni James J. Murakami, 91 yaşında hayatını kaybetti.

Sinema ve dizi tarihine damgasını vurmuş hemen hemen ne varsa altında imzası olan sanat yönetmeni James J. Murakami'nin 91 yaşında hayata gözlerini yumduğu duyuruldu.

Emmy ödülü kazanmış, Oscar'a aday gösterilmiş bir sanat yönetmeni olarak müthiş bir kariyere sahip olan Murakami, Emmy ödülünü HBO'da yayınlanan Deadwood'la almıştı.

Clint Eastwood'la birlikte yaptığı çalışmalarla da tanınan Murakami'nin 15 Aralık'ta Los Angeles'taki Ronald Reagan UCLA Medical Center'da hayatını kaybettiğini duyuruldu. Açıklamayı eşi Ginger yaptı.

Filmleri izlenir yapan adam hayatını kaybetti - Resim : 1

JAMES J. MURAKAMI KİMDİR?

1931 yılında Sacramento'da doğan Murakami, çocukluğunu Kaliforniya'da geçirdi. Ancak Japon kökenleri nedeniyle 2. Dünya Savaşı sırasında ailesiyle birlikte kampta tutuldu. Savaşın bitiminde Kaliforniya'ya döndü. Eğitimini tamamladıktan sonra ilk işini ZIV Studio'da buldu. Televizyon için çalışmaya başladı. Sanat departmanlarında yıllarca çalıştıktan sonra The Gotfather: Part II için sanat yönetmeni Dean Tavoularis'in asistanı olarak çalıştı. 1979'daki Apocalypse Now'da da ikiliyi birlikte gördük.

Battlestar Galactica dizisinde, War Games, Beverly Hills Cop, Midnight Run, True Romance, Crimson Tide, The Game ve Enemy of the State gibi birçok yapımda da sanat direktörü olarak hizmet verdi.

Daha sonra onu HBO'nun Deadwood'undaki harika işiyle gördük. Bu da ona sanat yönetmenliği alanında Emmy ödülü getirdi.

1990'lı yıllarda Clint Eastwood'la çalışmaya başladı. Eastwood'un Changeling'deki prodüksiyon dizaynıyla Oscar adayı oldu ama kazanamadı.

Eastwood'la Gran Torino, Invictus, Hereafter, J. Edgar, Trouble With The Curve, Jersey Boys and American Sniper ve Sully'de birlikte çalıştılar. Sonrasında 2016'da emekli oldu ve 2018'de yaşam boyu başarı ödülü aldı.

Murakami'nin 2'si üvey olmak üzere 3 çocuğunu bulunuyordu.

Kaynak: Haber Global TV

hayatını kaybetti 2022'de hayatını kaybeden ünlüler