Ferzan Özpetek, Venedik Film Festivali Yazarlar Günü Ödülü'nü 3 Eylül'de alacak

Ferzan Özpetek, Venedik Film Festivali Yazarlar Günü Ödülü'nü 3 Eylül'de alacak

İtalyan Yazarlar ve Yayıncılar Derneği, Venedik Film Festivali özel bölümlerinden Yazarlar Günü Ödülü'ne İtalya'da yaşayan Türk yönetmen Ferzan Özpetek'i layık gördü. Özpetek'e ödülü 3 Eylül'de takdim edilecek...

2-12 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 77. Venedik Film Festivali'nde Ferzan Özpetek de ödül alacak.

İtalyan Yazarlar ve Yayıncılar Derneği, uzun yıllardır İtalya'da yaşayan yönetmeni, Venedik Film Festivali özel bölümlerinden Yazarlar Günü Ödülü'ne değer buldu.

Ferzan Özpetek, Venedik Film Festivali Yazarlar Günü Ödülü'nü 3 Eylül'de alacak - Resim : 1

Ferzan Özpetek'i "İtalyan sinemasının yeni klasiği" olarak tanımlayan dernek şu ifadeleri kullandı: "Ödülü bu yıl, ülkesinin ihtişamlı görüntüleriyle, sıcak ve içten öyküleriyle, 20 yıldır hayatımızın fotoğrafını çeken, farklı anlatım dillerini ustaca kullanan, ünlü lirik eserleri yorumlayan, besteciler ve yorumcularla yaptığı işbirliğiyle filmlerine ayrı bir tat katan bir sanatçıya, bir ustaya verdik." 

Ferzan Özpetek, Venedik Film Festivali Yazarlar Günü Ödülü'nü 3 Eylül'de alacak - Resim : 2

Ödülün Özpetek'e verilmesi, aynı zamanda yönetmenin edebiyat dünyasındaki yeriyle de ilgili. İtalyan Yazarlar ve Yayıncılar Derneği, "Yeni romanı Bir Nefes Gibi satış rekorları kıran Özpetek'i ödüllendirmek, bizi modern aileye alıştıran, unutulmuş gelenekleri hatırlatan ve sanatıyla bizi yeni milenyuma taşıyan özel bir bakışı ödüllendirmek demek," yorumunu yaptı. 

Ferzan Özpetek ödülünü, 3 Eylül'de düzenlenecek törenle alacak...

Venedik Film Festivali Ferzan Özpetek