Ferzan Özpetek'in yeni filmi "Şans Tanrıçası", yarın İtalyan sinemalarında

Ferzan Özpetek'in 13. uzun metrajlı filmi Şans Tanrıçası, yarın İtalya'da vizyona giriyor. Zamanla değişen uzun soluklu ilişkileri konu alan film, yönetmenin başından geçen bir aile içi hikâyeye dayanıyor...

Ferzan Özpetek'in yeni filmi Şans Tanrıçası (La Dea Fortuna), vizyona girmeden önce özel bir gecede basının karşısına çıktı. 

İtalyan basınının yoğun ilgi gösterdiği gösterimin ardından Ferzan Özpetek, başrol oyuncuları Stefano Accorsi, Jasmine Trinca, Edoardo Leo'nun yanı sıra oyuncular Serra Yılmaz, Sara Ciocca, Edoardo Brandi, Barbara Alberti, Filippo Nigro, Cristina Bugatty ile kameraların önündeydi.

Yeni filminde zamanla değişen uzun soluklu ilişkileri konu aldığını vurguladı Özpetek. 

Hikâyenin başından geçen bir olayla geliştiğini belirten yönetmen şöyle konuştu: "Abim hastaydı o dönem. 1 yıl önce kaybettik. Yengem telefon edip 'Bana da bir şey olursa, çocuklarla sen ilgilenir misin?' diye sordu. 'İtalya'ya gelirler, sizinle beraber yaşarlar,' demesinden çıktı öykü. Nasıl davranırız, nasıl büyütürüz iki çocuğu diye başladı."

Ferzan Özpetek'in yeni filmi "Şans Tanrıçası", yarın İtalyan sinemalarında - Resim : 1

Filmde, Sezen Aksu'nun Aldatıldık adlı şarkısını seslendirdiğini de hatırlatan Ferzan Özpetek, "Sezen Aksu ile konuştuk. Ben bir şarkı istedim. Bu şarkıyı gönderdi bana. Şarkı aslında başka filmlerde de olan ama Sezen'in söylemediği bir şarkıydı. Sezen benim için söyledi bu şarkıyı. O yüzden çok mutluyum. Çok yerine oturdu," dedi. 

Ferzan Özpetek'in yeni filmi "Şans Tanrıçası", yarın İtalyan sinemalarında - Resim : 2

"FERZAN ÖZPETEK GERİ ÇEVRİLMEZ"

Filmin başrol oyuncuları Jasmine Trinca ile Stefano Accorsi de yönetmenlerini övgüye boğdu. Trinca, "Ferzan Özpetek, İtalya'da tüm oyuncuların çalışmayı arzuladığı bir yönetmen. Ferzan bir oyuncuyu aradığında o an geri çevrilemez bir andır. Ferzan, her zaman oyuncudan yeni ve farklı bir şey çıkarmayı başarıyor. Klişelere takılmıyor, " derken Cahil Periler ve Bir Ömür Yetmez'in ardından üçüncü kez bir Özpetek filminde başrol oynayan Accorsi şöyle konuştu: "Onun setleri, çok hoş ama aynı zamanda ironik, esprili ve oldukça eğlencelidir. Çok gülünür, şakalar yapılır. Ferzan bence dramayı, komediyi, ironiyi bir araya getirmesini biliyor ve her zaman o sırada anlattığının tam tersine dikkati çekmeye çalışıyor."

Şans Tanrıçası, yarın İtalyan sinemalarında...

Ferzan Özpetek'in yeni filmi "Şans Tanrıçası", yarın İtalyan sinemalarında - Resim : 3

Ferzan Özpetek Şans Tanrıçası La Dea Fortuna