Ferhan Şensoy Rasim Öztekin'in vefatının ardından o duygusal mektubu kaleme almıştı

Ferhan Şensoy
Ferhan Şensoy Rasim Öztekin'in vefatının ardından o duygusal mektubu kaleme almıştı

Bir süredir İstanbul Tıp Fakültesi'nde tedavi gören, 2 Temmuz'da iç kanama nedeniyle hastaneye yatırılan usta oyuncu Ferhan Şensoy, saat 02.30 sıralarında hayatını kaybetti. Şensoy'un 2018 yılında kavuğunu devrettiği Rasim Öztekin'in ardından yazdığı mektup bir kez daha üzdü

Geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle Mart ayında 62 yaşında hayatını kaybeden Rasim Öztekin’in ölümü sanat camiasını yasa boğmuş, profesyonel tiyatro kariyerine ilk adım attığı Ses Tiyatrosu’nda düzenlenen cenaze törenine 2018 yılında Rasim Öztekin’e Kel Hasan Efendi’nin kavuğunu devreden Ferhan Şensoy ise sağlık sorunları nedeniyle katılamamıştı. 

Ferhan Şensoy’un kızı Derya Şensoy, babasının Rasim Öztekin için yazdığı mektubu törende okudmuş, konuşma yapan Derya Şensoy şu ifadeleri kullanmıştı. 

"Babam, Rasim abinin haberinin ani ve erken ölüm haberini aldığında pandeminin başından beri olduğu gibi Bodrum’daydı. Sağlık durumu şu an burada olmaya elverişli olmadı. Fakat Rasim abiye bir veda mektubu var…"

Şensoy, mektupta şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ortaoyuncular'ın amatör kolu Nöbetçi Tiyatro'dan yetişti Rasim. Kısa sürede Ortaoyuncular'a katıldı. Kavuğumu ona devrettim. Ortaoyuncular'da çok başarılı bir dönem yaşadı. Kimi rahatsızlıklarından ötürü sahneyi bıraktı. Kavuğu Şevket Çoruh'a devretti. Günü geldi, uçtu gitti gökyüzüne. Kavuklu fotoğrafı asılı durur Ses 1885'te. Bir gün ben de uçup geleceğim gökyüzüne. Buluşuruz gökyüzünde neşeli bir meyhanede."

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Ferhan Şensoy Rasim Öztekin