FBI'ın soruşturduğu şarkıyı dünyaya sevdiren adam hayatını kaybetti

2021'de hayatını kaybeden ünlüler
FBI'ın soruşturduğu şarkıyı dünyaya sevdiren adam hayatını kaybetti

The Kingsmen grubunun gitaristi Mike Mitchell 77 yaşında hayatını kaybetti. Mitchell, The Beatles'ın Yesterday'inden sonra en çok cover'ı yapılan şarkı olan Louie Louie ile ün yapmış, hatta şarkıyla ilgili FBI tarafından soruşturma açılmıştı.

The Kingsmen grubunun gitaristi Mike Mitchell 77 yaşında hayatını kaybetti. 

Özellikle The Kingsmen'in Louie Louie şarkısında solosuyla hatırlanan ünlü gitarist Mike Mitchell 77 yaşında hayatını kaybetti.

Grup üyelerinden yapılan açıklamada Mitchell'ın huzur içinde öldüğü kaydedildi.

Mitchell'ın öldüğü günün aynı zamanda doğum günü olduğu da belirtildi.

Rolling Stone'un haberine göre acı haberi grubun davulcusu Dick Peterson verdi.

Resmi siteden yapılan açıklamada, "Mike iyiliği, komedyen doğası ve müzisyenliğiyle nam salmıştı" denildi.

FBI'ın soruşturduğu şarkıyı dünyaya sevdiren adam hayatını kaybetti - Resim : 1

Portland'da kurulan The Kingsmen grubuyla özdeşleşen Mike Mitchell, 1959'dan beri müzikle uğraşıyordu. 

Dikkat çeken eserleri arasında "I Just Stopped by on My Way Home", "Jolly Green Giant" ve "Wish You Were Here" sayılabilir. 

FBI'ın soruşturduğu şarkı

Onun adını unutulmaz kılan şarkı ise ilk kez 1957'de yayınlanan ve sonrasında grup tarafından cover'ı yapılan Louie Louie oldu. Şarkıdaki gitar solosuyla ses getirdi. Şarkı ABD ve Birleşik Krallık listelerinde uzun süre yer aldı. 

Şarkı müstehcen sözleri nedeniyle FBI'ın da dikkatini çekmişti.

Aslında eve dönmeye çalışan bir denizcinin hikayesinin anlatıldığı şarkı kısa zamanda popüler oldu. 

Bir genç kızın evinde dinlediği şarkıyı duyan babası, o dönem başsavcı olan Robert Kennedy'ye (JFK'nin kardeşi) mektup gönderdi ve şarkı için "Sözler o kadar ayıp ki onları buraya yazamıyorum" diyerek şikayetçi oldu ve "Bu tehdidin" ortadan kaldırılmasını talep etti.

 

FBI'ın soruşturduğu şarkıyı dünyaya sevdiren adam hayatını kaybetti - Resim : 2

Mektup üzerine FBI şarkıyla ilgili bir soruşturma başlattı ve şarkı sözlerinin bazılarının gerçekten de uygun olmadığı ancak şarkının çok hızlı olması nedeniyle sözlerin anlaşılmadığına kanaat getirildi. Müstehcen olduğu ilan edildi. 

Hem bu olay hem de Indiana'da şarkının yasaklanmasıyla "Louie Louie"nin popülaritesi daha da arttı ve satış rekorları kırıldı. 

Hayatını kaybeden Mike Mitchell'ın bu şarkıda önemli bir katkısı bulunuyordu. Mitchell o dönem yeni nesil rock'n roll'cuları etkileyen eksantrik gitar solosuyla şarkının başarılı olmasında önemli bir rol oynadı.

"'Gitar çalmayı öğrenmemin tek nedeni o"

The Eagles'tan Joe Walsh, Mike Mitchell'ın ölüm haberini aldıktan sonra "Gitar çalmayı öğrenmemin tek nedeni oydu. Sololarının her birini, hatta yaptığı hataları bile biliyorum. İyi insanları kaybediyoruz" yorumunda bulundu. 

Şarkının haklarını düğün masrafları için sattı

Louie Louie şarkısı, The Beatles'ın Yesterday'inden sonra en çok cover'ı yapılan şarkı unvanına sahip. Şarkının asıl sahibi olan Richard Berry ise bu usta eserinden ilk başta neredeyse hiç faydalanamadı. Berry, 1957'de düğün masraflarını karşılaşabilmek için şarkının yayın haklarını sattığı için bu başarıdan prim alamadı. 

Ancak 1986'da şarkının haklarını tekrar eline geçirdi, 6 yıl sonra da yüklü bir meblağ karşılığında satarak geç de olsa ödülünü aldı. 

Louie Louie, tüm zamanların en harika 500 şarkısı içinde yer alıyor.

Kaynak: Haber Global TV

FBI 2021'de hayatını kaybeden ünlüler müzik robert kennedy