Fazıl Say 'Yeni Hayat'ın dünya prömiyerini yaptı

Fazıl Say 'Yeni Hayat'ın dünya prömiyerini yaptı

Dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say salgın döneminde bestelediği ve 'en iyi eserim' şeklinde nitelendirdiği "Yeni Hayat" sonatının prömiyerini 49. İstanbul Müzik Festivali'nde gerçekleştirdi.

Bu yıl "Başka Bir Dünya Mümkün" temasını ele alan festivalin ikinci gününde başarılı sanatçı Fazıl Say, doğaya ve yaşama adadığı "Doğanın Sesi" başlıklı konserle izleyiciyle buluştu.

Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda yapılan konserde, Say'a, bu yıl Uluslararası Klasik Müzik Ödülleri'ne de aday gösterilen ve Say'ın tüm keman eserlerini kapsayan albümünde birlikte çalıştığı keman sanatçısı Friedemann Eichhorn ile üç "ECHO Klassik" ile "Diapason d'Or" gibi ödüllerin sahibi Casal Quartett eşlik etti.

KAZ DAĞLARI SONATININ TÜRKİYE PRÖMİYERİ FESTİVALDE YAPILDI

Fazıl Say'ın "Kaz Dağları" isimli keman ve piyano sonatının Türkiye prömiyeri de festivalde gerçekleşti.

Konserde ayrıca Say'ın, Atatürk'ün Yalova'da bulunan Millet Çiftliği'ndeki çınar ağacı ve köşkünün hikayesini konu alan "Yürüyen Köşk" isimli eserinin yanı sıra Brahms ve Barber'dan eserler de seslendirdi.

FESTİVAL 16 EYLÜL TARİHİNE KADAR DEVAM EDECEK

"Başka Bir Dünya Mümkün" başlığını taşıyan festival, 16 Eylül'e kadar 14 farklı mekanda 20 konsere ev sahipliği yapacak. Festival kapsamında ayrıca ücretsiz hafta sonu konserleri, konsere doğru etkinlikleri ve çocuk atölyeleri de düzenlenecek.

Kaynak: AA

Fazıl Say 49. İstanbul Müzik Festivali