Fatma Girik: "Sağlığıma kavuşsam..."

Türk sinemasının yaşayan efsanelerinden Fatma Girik, geçirdiği sağlık sorunlarının ardından Bodrum'daki evinde dinleniyor. Girik, "Eskiden korkusuz kadınları oynadım. Sağlığıma kavuşsam mesela 'hanım ağa' rolünde oynayabilirim," açıklamasını yaptı.

Çocuk yaşta girdiği Yeşilçam'ın yıldızlarından biri olan Fatma Girik, Muğla'nın Bodrum ilçesindeki evinde huzur buluyor. 

Fatma Girik: "Sağlığıma kavuşsam..." - Resim : 1

Son dönemde yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle zor günler geçiren Girik, tam anlamıyla iyileşemese de durumundan şikayetçi değil. Her sabah sahilde yürüyüş yapan, sokaktan sahiplendiği kedi ve köpeklerle vakit geçiren oyuncu, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada televizyonda yayınlanan filmlerini Türkiye'de milyonlarca insanla aynı anda izlemenin kendine daha büyük keyif verdiğini söyledi. 

Fatma Girik: "Sağlığıma kavuşsam..." - Resim : 2

Oynadığı filmlerin hafızasında yer aldığını vurgulayan Girik, şöyle konuştu: "Eski günleri çok özlüyorum ama 'Film olsa da oynasam' demiyorum. Eskiden hep korkusuz kadınları oynadım. Sağlığıma yeniden kavuşsam mesela 'hanım ağa' rolünde oynayabilirim. Uzun soluklu olursa oynarım, kısa istemem. Ben aslında yürümek istiyorum. Birbirine çok yakın üç ayrı ameliyat geçirdim. Ayağıma protez takıldı, beyin ameliyatı geçirdim. Tamamen iyileşemedim. Allah'tan bir hasar kalmadı." 

Fatma Girik: "Sağlığıma kavuşsam..." - Resim : 3

"TUBA BÜYÜKÜSTÜN'ÜN OYUNCULUĞUNU BEĞENİYORUM" 

Girik, artık mankenler veya güzel kızların dizi ve film projelerinde yer aldığını belirtip "Genç insanların önünü kesmek bana göre değil. Bırakın onlar da yapsın. Yapa yapa öğrenecekler. Türkiye'de sinema sektöründe çok iyi projelere imza atıldığını düşünüyorum. Zaman zaman yeni filmleri de izleme şansım oluyor. İnsanın yaptığı işi sevmesi lazım. Bunu yaparsan iş de seni sever. Tuba Büyüküstün'ün oyunculuğunu çok beğeniyorum," dedi. 

Fatma Girik: "Sağlığıma kavuşsam..." - Resim : 4

"FİLİZ, HÜLYA, TÜRKAN BENİ YALNIZ BIRAKMIYOR" 

Bodrum'un kendisine çok iyi geldiğini anlatan Girik arkadaşlarına da selam yolladı: "Arkadaşlarım çok hayırlı. Filiz Akın, Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray hepsi arka arkaya telefon açtılar ve doğum günümü kutladılar. Çok mutlu oldum. Zaten sürekli konuşuyoruz, İstanbul'da da birlikte oluyoruz." AA

Fatma Girik Bodrum