Fakir Baykurt Öykü Yarışması'nın sonuçları açıklandı: En iyi öykü kitabı, "Ovada Paldır Küldür"

Fakir Baykurt Öykü Yarışması'nın sonuçları açıklandı: En iyi öykü kitabı, "Ovada Paldır Küldür"

Sarıyer Belediyesi'nin düzenlediği Fakir Baykurt Öykü Yarışması'nın kazananları açıklandı. Yetişkin kategorisinde ödül, Hande Çiğdemoğlu ile Taner Demir arasında paylaştırılırken Öykü Kitabı Ödülü, Mustafa Orman'ın Ovada Paldır Küldür'üne gitti...

Fakir Baykurt Öykü Yarışması'na birinci kategoride (ortaokul) 51 öykü, ikinci kategoride (lise) 62 öykü, üçüncü kategoride (yetişkin) 337 öykü, dördüncü kategoride (Fakir Baykurt Öykü Kitabı) 78 kitap olmak üzere toplam 450 öykü ve 78 öykü kitabı katıldı. 

Kazananlar şöyle sıralandı: 

ORTAOKUL KATEGORİSİ 

Geceleyin Okunan Hikâye/Hamza Ensar Ünal 

LİSE KATEGORİSİ 

Ağlar Ağlatır/İnci Mina Varol 

YETİŞKİN KATEGORİSİ

Otlu Gözleme/Hande Çiğdemoğlu ve Kebap/Taner Demir

FAKİR BAYKURT ÖYKÜ KİTABI ÖDÜLÜ 

Ovada Paldır Küldür/Mustafa Orman.

Fakir Baykurt Öykü Yarışması'nın sonuçları açıklandı: En iyi öykü kitabı, "Ovada Paldır Küldür" - Resim : 1

Değerlendirme kurulu, ödülün gerekçesini şu sözlerle açıkladı: "Öyküler içinde gizlenen öykülerle ilerleyen eser, sayfalarda katmanlar halinde yavaş yavaş açılıyor ve her biri bağımsız birer öykü olduğu sanılan olaylar bütünleşerek tek bir öyküye dönüşüyor. Bu durum okurda öykülerin bir bütün olarak yeniden okunması isteği yaratıyor. Karakterlerin pişmanlıklarını, vicdani sarsılmalarını, zaaflarını, heyecanlarını, hayal kırıklıklarını ve dürtülerini okura başarılı bir şekilde hissettiren yazar, kişilik oluşturmakta sabırlı, incelikli, özenli davranıyor. İyimser olmayı çıkış noktası olarak ele alırken, sarsıcı insan ilişkilerini ve olaylar örgüsünü başarılı bir ustalıkla bir araya getirmeyi başarıyor. Bütün bunların yanında anlattığı olayları edebiyat duyarlılığından uzaklaşmadan kavrayan yazarın anlatımındaki özen, dili kullanmadaki çeşitlilik, betimlemelerdeki imge zenginliği ve öyküleri yansıtılan kişilerin sahiciliği kaydadeğer bulunmuştur." 

2020 Fakir Baykurt Öykü Yarışması'nın töreni, koronavirüs salgını nedeniyle ileri bir tarihte düzenlenecek...

Sarıyer Belediyesi