Erdal Beşikçioğlu: "Behzat Ç.nin devamı için onayımız alınmadı, iş bambaşka bir yere gidiyordu"

Erdal Beşikçioğlu: "Behzat Ç.nin devamı için onayımız alınmadı, iş bambaşka bir yere gidiyordu"

Erdal Beşikçioğlu, Behzat Ç. ile ilgili sessizliğini bozdu. Dizinin devam etmemesinin sorumlusu olduğu ima edilen oyuncu, "Yeni sezon için bizim onayımız alınmamıştı, iş bambaşka bir yere gidiyordu," diyerek konunun parayla ilgisinin olmadığını savundu.

Yıllar sonra BluTV'de geri dönerek hayranlarını sevince boğan ancak sonrasında devamı gelmeyince tepki çeken fenomen dizi Behzat Ç.'ye ilişkin tartışmalar dinecek gibi değil.

Yeni dizinin 2. sezon duyurusu yapılmışken ardından yeni bir açıklama yapılarak en azından 2020'de dönmeyeceğinin belirtilmesi, Behzat Ç. hayranlarını öfkelendirmişti. 

Son olarak hem orijinal dizide hem de devam dizisinde Hayalet karakterini canlandıran İnanç Konukçu, sosyal medya hesabı üzerinden başrol oyuncusu Erdal Beşikçioğlu'nu eleştirmişti. Konukçu, Beşikçioğlu'nu açıklama yapmaya çağırıyordu. 

Erdal Beşikçioğlu: "Behzat Ç.nin devamı için onayımız alınmadı, iş bambaşka bir yere gidiyordu" - Resim : 1

Erdal Beşikçioğlu, sonunda sessizliğini bozdu ve uzun bir yazılı açıklama yaparak Behzat Ç. dizisi hakkında devam eden tartışma ve yorumları değerlendirdi. Beşikçioğlu'nun açıklaması şöyle: 

"Behzat Ç.'nin daha ilk bölümünden itibaren seyircisinin sahip çıktığı bir proje olması, ona hem dizi dünyamızdaki bu farklı konumunu kazandırdı hem de ekibine diziyi daha iyi yazma, çekme ve oynama sorumluluğunu hatırlatan çok önemli bir motivasyon sağladı. Behzat Ç.'yi fenomen haline getiren de bu karşılıklı enerji oldu. Altı yıl sonra seyircinin yoğun talebi ve tabii ki bizim de çok özlememiz nedeniyle Behzat Ç. ekibi eksik de olsa bu duyguda yeniden toplandık ve aslında kendisine gösterilen alkış ve ilgiye adeta bis yaparak teşekkür ettik. Benim için de bu güzel hikâye burada bitecekti ancak devam talebi geldi. Dokuz bölümlük bu özel sezonun devamının olup olmayacağına biraz da ortaya çıkan işin kalitesine göre karar verecektik. Benim Behzat Ç.'ye devam etmemem, başarı sağlamış ve sadık izleyici kitlesi oluşmuş bir projeye, fenomen olmuş bir karaktere zarar vermemekle ilgili.

Erdal Beşikçioğlu: "Behzat Ç.nin devamı için onayımız alınmadı, iş bambaşka bir yere gidiyordu" - Resim : 2

"YENİ SEZON İÇİN BİZİM ONAYIMIZ ALINMADI" 

Behzat Ç.'yi bugün ben oynadım, yerime yarın başka bir genç oyuncu oynayabilsin diyedir. Önemli olan, projenin, karakterin kimyasının korunmasıdır. Bizimle henüz senaryo bile paylaşılmadan, onayımız alınmadan yeni sezon duyurusuyla-dedikodusuyla beklenti yaratıldı. Sonraki süreçte bir baktık ki hikâyede büyük değişiklik var. Behzat Ç. cinayet bürodan uzaklaşıyor, derin devletle bir mücadelenin içine giriyor.

Erdal Beşikçioğlu: "Behzat Ç.nin devamı için onayımız alınmadı, iş bambaşka bir yere gidiyordu" - Resim : 3

"BU MANASIZLIKTAKİ RANT DÜZENİNİN PARÇASI OLMAK İSTEMEDİM" 

İş bambaşka bir şeye dönüşüyor. Behzat Ç. karakterinin ve hikâyesinin yaratıcısı Emrah Serbes. O da bu konsept değişikliğinden haberdar edildi mi belli değil. Ayrıca bu işin yönetmeni Serdar Akar, yeni çekilecek sezonda istenmiyor ve yerine yönetmen koltuğuna başkaları getirilmek isteniyor. Güven Kıraç'ın oynadığı Memduh Başgan karakterinin yeni bölümlerde istenmediği belirtiliyor.

Sosyal medyada bazı yorumlarda parayla ilgili çok yüksek rakamlar istendiği gibi seviyesiz yorumlara da rastladım. Behzat Ç. dizisinde oynamış, geçmiş bölümlerden hâlâ paralarını alamayan oyuncu arkadaşlar var. Hiçbir oyuncu için para önemli olmamıştır ama yine de iş devam etmiştir. Behzat Ç.'de her zaman maddeden çok mana bu ivmeyi sağlamıştır. Bu manasızlıktaki rant düzeninin bu şekilde içinde olmak istemedim...

Bu konudaki takdir hakkımı kullanırken seyirci ve yayıncı arasındaki herhangi bir tartışmadan haberim olmadığını, varsa oyuncu olarak tartışmanın bir tarafı da olmadığımı özellikle belirtmek isterim. Sürçülisan ettikse affola...''

Erdal Beşikçioğlu Behzat Ç. Behzat Ç.: Bir Ankara Polisiyesi