En çok hangi diziyi beğeniyoruz, hangisini özlüyoruz? İşte araştırma sonuçları

En çok hangi diziyi beğeniyoruz, hangisini özlüyoruz? İşte araştırma sonuçları

Türkiye izleyicisinin favori dizisi, Mucize Doktor... NG Araştırma'nın anketine göre izleyicilerin dörtte biri, tercihini bu yönde kullandı. Özlenen dizi Avrupa Yakası, en sevilen erkek oyuncu Haluk Bilginer, kadın oyuncuysa Demet Evgar...

Dijital dünya hayatımızın merkezine oturdu ama televizyon halen belirleyici. Özellikle diziler sözkonusu olduğunda.

NG Araştırma şirketinin 11-14 Şubat tarihleri arasında Türkiye genelinde, 15 yaş üzeri 1914 kişinin katılımıyla yaptığı ankete göre, her 10 kişiden altısı dizileri televizyondan takip ediyor. 

EN ÇOK İZLENEN TV 

Tercih edilen kanal Fox TV. Araştırmaya katılanların yüzde 32'si, favori kanalının Fox TV olduğunu belirtirken yüzde 13'le TV8 ikinci sırayı aldı. 

EN BEĞENİLEN DİZİ HANGİSİ? 

Katılımcılara en beğendikleri diziler de soruldu. En çok ilgi gösterilen dizi, ezici çoğunlukla Mucize Doktor çıktı. Fox TV'de yayınlanan dizi, anketi yanıtlayanların dörtte birinin oyunu aldı. Onu izleyen dizilerse şöyle sıralandı: Çukur, Babil, Hekimoğlu, Seksenler, Bir Zamanlar Çukurova ve Kadın. 

En çok hangi diziyi beğeniyoruz, hangisini özlüyoruz? İşte araştırma sonuçları - Resim : 1

ÖZLEDİKLERİMİZ 

İzleyici, bazı dizileriyse asla unutmuyor. En çok özlenen diziler listesinin ilk sırasında Avrupa Yakası yer alıyor. Onu sırasıyla Diriliş Ertuğrul, Aşk-ı Memnu, Leyla ile Mecnun, Kurtlar Vadisi, Muhteşem Yüzyıl, Öyle Bir Geçer Zaman Ki ve Ezel takip ediyor.

En çok hangi diziyi beğeniyoruz, hangisini özlüyoruz? İşte araştırma sonuçları - Resim : 2

Avrupa Yakası, unutulmazların zirvesinde...

YABANCI DİZİLER DE REVAÇTA 

Araştırmaya katılan her 10 kişiden altısı yabancı dizileri de yakından takip ettiğini belirtti. Son 10 yılda yayınlanan en beğendikleri yabancı dizi sorulduğunda yanıtlarda Game Of Thrones ilk sırada. La casa de papel, Sherlock ve Prison Break de unutulmazlar arasında.

OYUNCULARA DA BAKALIM

Ve oyuncular: Araştırma sonuçlarına göre katılımcıların en sevdiği erkek oyuncu, küçük bir oy farkıyla Haluk Bilginer. Aras Bulut İynemli (altta), Kenan İmirzalıoğlu ve Halit Ergenç, Bilginer'in ardından geliyor. 

En çok hangi diziyi beğeniyoruz, hangisini özlüyoruz? İşte araştırma sonuçları - Resim : 3

En beğenilen kadın oyuncu sorusuna verilen yanıtlardaysa Demet Evgar zirvede. Özge Özpirinçci ikinci, Beren Saat de üçüncü sırada. 

En çok hangi diziyi beğeniyoruz, hangisini özlüyoruz? İşte araştırma sonuçları - Resim : 4

Beren Saat'in son dizisi Atiye'den bir sahne...

Mucize Doktor NG Araştırma Avrupa Yakası Haluk Bilginer Demet Evgar