Emmanuelle filmiyle kariyerine başlayan ünlü oyuncu hayatını kaybetti

Haber Merkezi
Kültür Sanat haberleri Kimdir 2024'te hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti
Emmanuelle filmiyle kariyerine başlayan ünlü oyuncu hayatını kaybetti

Kariyerine tüm dünyanın bildiği erotik film "Emmanuelle" ile başlayıp sonra ana akıma geçen ünlü Fransız aktrist Christine Boisson 68 yaşında Paris'te hayatını kaybetti.

Emmanuelle adlı erotik filmle ilk çıkışını yapan Fransız oyuncu Christine Boisson, 68 yaşında Paris'teki bir huzurevinde hayatını kaybetti.

Acı haberi kızı Juliette Kowski doğruladı. Ölüm nedeninin akciğer hastalığı olduğunu açıkladı.

Emmanuelle filmiyle kariyerine başlayan ünlü oyuncu hayatını kaybetti - Resim : 1

CHRISTINE BOISSON KİMDİR?

Christine Boisson, tüm dünyaca bilinen erotik film Emmanuelle ile çıkışını yapmıştı. Filmde genç bir Fransız kadının Bangkok sosyetesindeki aşk maceraları anlatılıyordu.

Marie-Ange adlı genç bir kızı canlandıran Boisson'un oynadığı Emmanuelle, 1974'te Fransa'da gişe rekorları kırdı ve şöhreti tüm dünyaya yayıldı. Film birçok kez yeniden çekildi.

Christine Boisson filmin başarısına rağmen kariyerinin erotik bir aktrist olarak anılmasını istemiyordu ve dram türüne geçti.

1982 yapımı İtalyan filmi Identification of a Woman'da oynadı ve başarılı oldu. 1984 yılında Fransa'da Prix Romy Schneider ödülünü aldı.

Birçok Fransızca olan Boisson, bazen İngilizce filmlerde de boy gösterdi. 2002'de Jonathan Demme'nin gerilim filmi The Truth About Charlie'de Mark Wahlberg ve Tim Robbins'le birlikte rol aldı.

"Sıcak, dumanlı ve şehvetli bir sese sahip çarpıcı bir aktris" olarak tanımlanan Boisson, 8 Nisan 1956'da Salon de Provence'te doğmuştu.

50'den fazla filmde rol aldı. Birkaç tiyatro oyununda da boy gösterdi.