Ellen DeGeneres'den özür geldi, programı hakkında "zehirli ortam" soruşturması başlatılmıştı

Ellen DeGeneres'den özür geldi, programı hakkında "zehirli ortam" soruşturması başlatılmıştı

TV yıldızı Ellen DeGeneres'in programıyla ilgili iç soruşturmada yönetimle ilgili ciddi eksiklikler bulunduğu sonucuna varıldı. Hemen ardından DeGeneres, yaşananlar için çalışanlarından özür diledi...

Çalışma ortamındaki şikâyetler üzerine The Ellen DeGeneres Show hakkında iç soruşturma başlatılmıştı, o soruşturmanın sonucu açıklandı. 

Soruşturma kapsamında, programın eski çalışanlarıyla halen görev yapan personelle işyerindeki ırkçılık, sindirme ve zorbalık iddiaları hakkında görüşmeler yapıldı. 

WarnerMedia'dan yapılan açıklamada "Bütün iddialar doğrulanamasa da ilk bulguların şovun günlük yönetimiyle ilgili eksikliklere işaret etmesi, bizi hayal kırıklığına uğrattı," denildi.

Açıklama şöyle devam ediyor: "Öne çıkarılan sorunlarla ilgili gerekli önlemleri almanın yanı sıra bazı personel değişikliklerinin de gerektiğini tespit ettik ve bunları uygulamanın ilk adımlarını atıyoruz. İşyerinde saygı ve herkesin katılımının sağlanması konusunda kararlıyız. Attığımız adımların şovun doğru bir yola girmemizi sağlayacağından eminiz."

Ellen DeGeneres'den özür geldi, programı hakkında "zehirli ortam" soruşturması başlatılmıştı - Resim : 2

Programı 17 yıldır sunan Ellen DeGeneres ise, soruşturmanın sonuçlanmasını bekledikten sonra uzun bir e-postayla çalışanlardan özür diledi. 

"Şovumuzun ilk günü, yaptığımız ilk toplantıda 'Ellen DGeneres şovu bir mutluluk alanı olacak, kimse sesini yükseltmeyecek ve herkese saygı gösterilecek' ifadesini kullanmıştım," diyen sunucu, mektubunu şöyle sürdürüyor: "Açık ki bir şeyler değişmiş ve ben işlerin böyle yürümediğini duyduğum için çok büyük hayal kırıklığı yaşadım. Üzgünüm. Farklı görülen, adil ya da eşit muamele görmeyen, daha da kötüsü görmezden gelinen insanları gerçekten anlıyor ve onlara derin bir bağlılık duyuyorum. İçinizden herhangi birinin böyle hissetmiş olması benim için berbat bir şey. Yaptığımız işle ve hep birlikte dünyaya bir şeyler katmamızla gurur ve sevinç duyuyorum. Evinde bizi seyreden herkesin şovumuzu sevmesini ve şovda çalışan herkesin de şovu çok sevmesini istiyorum. Bunu deneyimlemeyen herkesten tekrar özür dilerim."

Ellen DeGeneres'den özür geldi, programı hakkında "zehirli ortam" soruşturması başlatılmıştı - Resim : 3

Ellen DeGeneres, programla ilgili suçlanan kişilerle de arasına mesafe koydu: "Benimle çalışan, bana bağlı çalışan insanlar, benim adıma konuşup beni yanlış temsil ettiler. Buna dur demek gerekiyor."

Bu açıklamadan sonra programın yapım sorumlusu Ed Glavin'in hemen görevinden ayrılması bekleniyor...

Ellen DeGeneres The Ellen DeGeneres Show