Efsane oyuncu 97 yaşında hayatını kaybetti

Hayatını kaybetti 2024'te hayatını kaybeden ünlüler
Efsane oyuncu 97 yaşında hayatını kaybetti
Fotoğraf: Reuters

It Came from Outer Space ve Peyton Place gibi filmleriyle tanınan Altın Küre ödüllü oyunu Barbara Rush 97 yaşında hayatını kaybetti.

Altın Küre ödüllü oyuncu Barbara Rush 97 yaşında öldü.

Aı haberi kızı Claudia Cowan duyurdu. Cowan, "Annem bu akşam huzur içinde vefat etti" dedi.

Rush en çok 1953 yapımı It Came from Outer Space ve 1957 yapımı Peyton Place filmlerindeki rolleriyle tanınıyordu.

Paul Newman, Rock Hudson, Dean Martin, Marlon Brando, Frank Sinatra ve Richard Burton gibi Hollywood efsaneleriyle birlikte rol aldı.

4 Ocak 1927'de Denver'da doğan Rush oyunculuk kariyerine 1950 yılında başladı. Sanatını Pasadena Tiyatrosu'nda geliştiren oyuncu orada bir yetenek avcısının dikkatini çekti ve Paramount Pictures ile sözleşme imzaladı.

The Goldbergs ile sinemaya adım attıktan sonra When Worlds Collide ve It Came from Outer Space filmlerinde oynadı. 1954'te En Çok Gelecek Vaat Eden Yeni Kadın Oyuncu dalında Altın Küre'yi kazandı.

1954'te Rock Hudson'la Western filmi Taza, Son of Cochise'de oynadı. İkili daha sonra Magnificent Obsession ve Captain Lightfoot'ta da birlikte rol aldı.


1957'de Grace Metalious'un romanı Peyton Place'in film uyarlamasında Allison MacKenzie'yi canlandırdı ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar'a aday gösterildi.

Film başarılı olunca, 1964 yılında dizi olarak TV'de yayınlanmaya başladı. 1969'a kadar süren dizide görev aldı.

70'lere kadar hem sinema hem de televizyonda boy göstermeye devam eden Barbara Rush, ayrıca 1968 yılında Adam West'li Batman dizisinde Nora Clavicle rolünü üstlendi.

Ünlü oyuncu daha yakın dönemde ise Alacakaranlık Kuşağı, The Outer Limits ve Cinayet Dosyası gibi dizi ve filmlerde oynadı.

CSI: Miami, ER, 7th Heaven gibi yapımlarda da konuk oyuncu olarak yer aldı.