Earth, Wind & Fire'ın saksafoncusu Andrew Woolfork hastalığına yenik düştü

Hayatını kaybetti 2022'de hayatını kaybeden ünlüler
Earth, Wind & Fire'ın saksafoncusu Andrew Woolfork hastalığına yenik düştü

Earth, Wind & Fire grubunun saksafoncusu Andrew Woolfork, 71 yaşında hayatını kaybetti.

On parmağında on marifet olan, birçok enstrümanı çalabilen ünlü Earth, Wind & Fire grubu üyesi Andrew Woolfolk, 71 yaşında öldü.

Acı haberi grup üyesi Philip Bailey, sosyal medyadan duyurdu.

Bailey paylaşımında "Andrew'la lisede tanıştı, önce arkadaş olduk sonra aynı grupta çalıştık" dedi.

6 yıldır hasta olduğu öğrenilen ünlü müzisyen için övgüler yağdıran Bailey, "Yaşanların ülkesinden ölülerin ülkesine geçiş yaptı. Harika anılarımız vardı. O muhteşem bir yetenekti. Komikti, rekabetçiydi, hızlıydı, zekiydi. Her zaman stil sahibiydi" diye yazdı.

Woolfolk'un hastalığının ne olduğu ise açıklanmadı.

Caz basçısı Christian McBride ise taziyelerini iletirken "Grubun mirasının en önemli parçasıydı" dedi.

Woolfolk, Earth, Wind & Fire grubuna kuruluşundan birkaç yıl sonra Bailey'nin davetiyle katılmıştı. Ronnie Laws'ın yerine geçen başarılı müzisyen grubun 70'lerin ortaları ve sonlarındaki hit şarkılarının bir parçası olmuştu.

Gruptan daha sonra ayrıldı ancak 1987'de tekrar döndü ve 6 yıl boyunca grupla çalışmaya devam etti.

Saksafonun yanı sıra flüt ve perküsyon da çalabilen Woolfolk, grubun 1975 yılındaki hit şarkısı "That's the Way of the World"'ün de bir parçasıydı. Bu şarkının olduğu albüm, grubun Bilboard listesinde 1 numaraya ulaşan tek albümü oldu.

Woolfolk'un olduğu dönemde grup, Shining Star, Boogie Wonderland, Fantasy, Reasons, Let's Groove, Sing a Song gibi birçok hit şarkıya imza attı. Shining Star 1 numaraya kadar yükseldi.

Ünlü müzisyen ayrıca Bailey'nin solo albümü "Triumph" ve Phil Collins'in 1996'da yayınlanan 'Dance Into The Light' albümlerinde de çalıştı. Deniece Williams, Stanley Turrentine, Lever 42, Valerie Carter ve Ricky Lawson gibi müzisyenlere de destek oldu.

 

Kaynak: Haber Global TV

hayatını kaybetti 2022 yılında hayatını kaybeden ünlüler