"E.T."nin görüntü yönetmeni Allen Daviau, koronavirüsten öldü

koronavirüs
"E.T."nin görüntü yönetmeni Allen Daviau, koronavirüsten öldü

Steven Spielberg'den Barry Levinson'a önemli yönetmenlerle çalışmış, beş kez Oscar'a aday gösterilen görüntü yönetmeni Allen Daviau, koronavirüse bağlı komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybetti. ABD'li sanatçı, 77 yaşındaydı...

Yolları 1967 yılında kesişmişti.

Steven Spielberg'ün erken dönem kısa filmlerinde birlikte çalışmalarının ardından unutulmaz E.T. geldi. Sene, 1982'ydi.

"E.T."nin görüntü yönetmeni Allen Daviau, koronavirüsten öldü - Resim : 1

Sonrasında Indiana Jones'dan Empire of the Sun'a, oradan The Color Purple'a uzanan önemli filmlerde birlikte çalıştılar.

Bu ikilinin kamera arkasındaki gözü, sinema tarihinin önemli görüntü yönetmenlerinden Allen Daviau, kaldığı bakımevinde koronavirüse bağlı komplikasyonlar sonucu aramızdan ayrıldı. 

2012 yılında geçirdiği ameliyat sonrasında tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak hayatına devam eden usta isim, Spielberg dışında aralarında Barry Levinson'ın da olduğu başka ustalarla da çalışmıştı.

Beş kez Oscar Ödülü için aday gösterilen Allen Daviau, 77 yaşındaydı.

"E.T."nin görüntü yönetmeni Allen Daviau, koronavirüsten öldü - Resim : 2

Ölümünün ardından değil ama rahatsızlığını öğrendikten sonra Spielberg, gönderdiği mektupla bir anlamda dostuna veda etmiş. Okuyalım: "Allen ile kariyerlerimize yan yana başladık. Harika bir sanatçıydı ama bundan da önemlisi, lensinden insanlık ve sıcaklık yayılıyordu adeta. Eşsiz bir yetenekti ve güzel bir insandı o."

Steven Spielberg koronavirüs E.T.