Diyarbakır Sur Kültür Yolu Festivali başladı! 9 gün boyunca 500'ün üzerinde etkinlik

Kültür Sanat haberleri

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin 9. durağı "Sur Kültür Yolu Festivali" başladı.

Açılışı Sur ilçesindeki tarihi İçkale Müze Kompleksi'nde basın mensuplarının gezisi ve müzik dinletisiyle gerçekleştirilen festivalde, dengbejlerden popüler sanatçıların konserlerine, tiyatro temsillerinden Türkçe, Kürtçe, Ermenice şarkıların seslendirileceği konserlere, çocuk programlarından Eyvan gecelerine pek çok etkinlik yer alacak.

Mezopotamya'nın çok dinli, çok dilli ve çok kültürlü yapısı, kendine has mimarisi ve sanat anlayışı ile birçok uygarlığın merkezi Diyarbakır'daki festivalde, 9 gün boyunca 40'tan fazla noktada 500'ün üzerinde etkinlik sanatseverlerle buluşacak.

Sur Kültür Yolu Festivali süresince Dağ Kapı Meydanı, Keldani Kilisesi, Ulu Camii, Paşa Hamamı, Hasan Paşa Hanı, Hz. Süleyman Camii, Keçi Burcu, Kurşunlu Camii, Surp Giragos Kilisesi, Şeyh Muhtar Camii, Mesudiye Medresesi, Meryam Ana Kilisesi, Kervansaray, Cemil Paşa Konağı, Diyarbakır Arkeoloji Müzesi, Dicle Köprüsü, Ben Ü Sen Burcu gibi kadim kentin simge mekanları kültür sanat ve müzik rotası haline gelecek.
Diyarbakır Sur Kültür Yolu Festivali başladı!  9 gün boyunca 500'ün üzerinde etkinlik - Resim : 1

 

Kaynak: Haber Global TV

Kültür ve Turizm Bakanlığı Diyarbakır festival