Dijital platform savaşları: Disney, Netflix reklamlarını kabul etmeyecek

Dijital platform savaşları, iyiden iyiye kızışıyor. 12 Kasım'da kendi platformunu açacak Disney, dizi, şov programları ve film yayınlayan kanalları için artık Netflix reklamlarını kabul etmeyeceğini duyurdu...

Dijital platform liginin lideri Netflix, güçlü rakiplerinin nefesini ensesinde hissediyor bir süredir. 

Apple TV, HBO Max, Quibi ve Disney Plus, iyiden iyiye sıkıştırmaya başladı Netflix'i. Son hamle, eğlence dünyasının devi Disney'den geldi. Şirket, dizi, şov programı, film içeriğine sahip bünyesindeki kanallar için bundan böyle Netflix reklamlarını kabul etmeyeceğini açıkladı. Engelleme kararı, temelde ABC ve Freeform kanallarını, tabii ki Disney Plus'ı kapsıyor. Disney, farklı bir kulvarda olduğu için spor kanalı ESPN'de reklam politikasınıysa değiştirmedi.

2018'de reklama 1,8 milyar dolar harcayan Netflix, bu bütçenin 100 milyon dolarını televizyon kanallarına ayırmıştı. Bu 100 milyon doların içinde Disney'nin payı, yüzde 13.

Dijital platform savaşları: Disney, Netflix reklamlarını kabul etmeyecek - Resim : 1

Televizyon kanallarının rakiplerinin reklamlarını kabul etmemesi, yeni bir durum değil ama birkaç ay içinde doruk noktasına ulaşacak dijital savaşta kılıçların çoktan çekildiğini söylemek mümkün. 

Apple TV Plus 1 Kasım, Disney Plus ise 12 Kasım'da açılıyor. 

Disney Disney Plus Netflix