Denize düşen ünlü oyuncu hipotermiden öldü

İspanya 2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti
Denize düşen ünlü oyuncu hipotermiden öldü

İspanya'da "El Principe" ve "La que se avecina" gibi popüler dizilerde oynayan Fas asıllı oyuncu Noureddine El Attab, Castellon'da hipotermiden hayatını kaybetti.

HABER GLOBAL - 39 yaşındaki oyuncu Noureddine El Attab, kaldırıldığı Castellon Hastanesi'nde hipotermi nedeniyle öldü.

EFE'de yer alan habere göre ünlü oyuncu Castellon Limanı'nda suyun içinde bulundu. Hemen hastaneye kaldırılı ancak oyuncu tüm müdahalelere tepkisi kaldı ve kısa bir süre sonra ölüm haber i açıklandı.

İddiaya göre El Attab bir tekneden denize düştü.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

15 yıldır Castellon'da yaşayan Fas doğumlu oyuncu Noureddine El Attab, popüler filmlerde de rol almıştı.

Daha sonra dizilerde boy gösteren oyuncu "El Principe" ve "La Que Se Avecina"nın ardından "Cuentame" ve "30 Coins" dizilerinde de rol aldı.

Hipotermi nedir?

Hipotermi, insan vücudunun faaliyet göstermesi için gerekli ısıyı ürettiğinden daha hızlı kaybetmesi sonucunda ortaya çıkan ve vücut ısısının tehlikeli derecede düşmesine neden olan bir acil tıbbi durumdur. Normal vücut ısısı yaklaşık 37 C civarındadır. Hipotermi tanısı vücut sıcaklığı 35 C altına düştüğünde ortaya çıkar. Durumun belirti ve semptomları vücut sıcaklığının düşüklüğüne göre değişir.

Vücut ısısı düşen bireylerin kalbi, sinir sistemi ve diğer organları normal faaliyet gösteremez. Hipotermi, zamanında tedavi edilmeden bırakılırsa kalp dolaşım ve solunum sisteminin tamamen bozulmasına ve sonunda ölüme yol açabilir.

Hipotermi genellikle soğuk havaya maruz kalma veya soğuk suya dalmadan kaynaklanır. Hipotermi için öncelikli tedavi, vücudu normal bir sıcaklığa geri getirmeyi hedefler.

 

Kaynak: Haber Global TV

hayatını kaybetti İspanya 2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler