Deborah Dugan koltuğundan oldu, Grammy başsız kaldı

Deborah Dugan koltuğundan oldu, Grammy başsız kaldı

Grammy Ödülleri, bu yılki törene 10 gün kala başsız kaldı. Grammy Ödülleri'ni düzenleyen Recording Academy'nin başkanı Deborah Dugan'a işten el çektirildi. Tasarrufun gerekçesi, Dugan'ın görevini kötüye kullandığı iddiası...

62. Grammy Ödülleri, 26 Ocak'ta düzenlenecek törenle dağıtılacak.

Bu dev organizasyonun öncesinde dev bir kriz yaşanıyor. 

Grammy Ödülleri'ni düzenleyen Recording Academy'nin başkanı ve CEO'su Deborah Dugan'a işten el çektirildi.

Karar, akademi içinden bir kadının şikâyeti üzerine alındı. 

Kurulda yer alan kadın, Dugan aleyhine görevini kötüye kullandığı iddiasıyla resmi olarak şikâyette bulundu. Yönetim Kurulu da Dugan'a işten el çektirdi. Ardından iki bağımsız müfettiş görevlendirdi. Müfettişler, Dugan hakkındaki iddiayı soruşturacak.

Göz kamaştıran bir kariyere sahip Deborah Dugan, 17 yıl boyunca başkanlık yaptıktan sonra koltuğunu bırakan Neil Portnow yerine Ağustos 2019'da Recording Academy'nin başına geçmişti. 

Deborah Dugan koltuğundan oldu, Grammy başsız kaldı - Resim : 1

Göreve geldikten sonra kabaca muhafazakâr olarak tanımlanabilecek akademide farklı bir yaklaşım benimseyeceğinin sinyallerini veren, bu yolda attığı adımlarla bazılarını ürküttüğü bilinen Dugan hakkındaki iddianın içeriği ve şikâyette bulunan kurul üyesinin kimliği bilinmiyor.

Tekrarlayalım; müzik dünyasının en prestijli ödüllerinden Grammyler, 26 Ocak gecesi Los Angeles'daki Staples Center'da düzenlenecek törende dağıtılacak...

Grammy Ödülleri