DasDas'da bu ay ne izleyeceğiz?

DasDas'da bu ay ne izleyeceğiz?

İstanbul'un önemli gösteri ve konser mekânlarından DasDas, aralık ayında da dolu dolu bir içerikle sanatseverlerle buluşacak. Kapalı gişe oynayan Şener Şen'li Zengin Mutfağı'ndan Büyük Ev Ablukada konserlerine bu ayın programı karşınızda...

DasDas, aralık ayını çocuk oyunu Uyku Nereye Kaçar? ile açıyor. Aralık ayında programda başka neler var, birlikte bakalım... 

1-21 Aralık/13.00 

UYKU NEREYE KAÇAR?

DasDas'da bu ay ne izleyeceğiz? - Resim : 1

DasDas Çocuk, aralık ayını Pelinsu Ekşioğlu ile Berçem Açığ'ın rol aldığı sezonun yeni oyunu Uyku Nereye Kaçar? ile karşılıyor. Alper Baytekin'in yönettiği oyun, ebeveynleri ve çocukları kaçan uykularını aramaya davet ediyor. Ayrı zamanlarda yaşayıp aynı uykuya dalmanın hayalini kuran Pelin ve Berçem'in uykusu kaçmıştır. Peki, nereye? Bir uyku nereye kaçar ki? İkili, oyun boyunca her yerde uykularını arayacak. 

1-8-15 Aralık/17.00 ve 17 Aralık/20.30

BATININ SONU (Westend)

DasDas'da bu ay ne izleyeceğiz? - Resim : 2

Eduard ile Charlotte, şehirden uzakta lüks bir mahalledeki yeni evlerinde yıllar sonra yeniden buluştukları eski bir arkadaşlarını ve komşularını ağırlarken Pandora'nın kutusu açılmaya başlar, konuşulmaya cesaret edilemeyen konular, sınırlarda dolaşan konuklar, saatler geçtikçe beklenmeyen dönüşümleriyle önyargılarımızı alt üst eder. Moritz Rinke'nin yazdığı, Tuğsal Moğul'un yönettiği oyunda Evren Bingöl, Gün Koper, Mert Fırat, Naz Çağla Irmak, Pervin Bağdat ve Tülin Özen rol alıyor. 

2-3-9-10 Aralık/20.30

ZENGİN MUTFAĞI 

DasDas'da bu ay ne izleyeceğiz? - Resim : 3

Usta oyuncu Şener Şen'in 40 yıl aradan sonra yeniden Lütfü Usta karakteriyle sahnede olduğu Zengin Mutfağı, yılın son ayında da DasDas Sahne'de seyirciyle buluşmaya devam ediyor. Vasıf Öngören'in kaleme aldığı oyun, Cumhuriyet tarihinde görülmüş en büyük işçi hareketi 15-16 Haziran 1970 olaylarının zengin bir ailenin mutfağına yansımasını anlatıyor. Oyunda Şener Şen'e genç oyuncular Gizem Ergün, Onay Kaya, Uğur Arda Başkan ve Kutay Sandıkçı eşlik ediyor. 

4 Aralık/20.30

DOĞU DEMİRKOL 

DasDas'da bu ay ne izleyeceğiz? - Resim : 4

Doğu Demirkol, tek kişilik gösterisiyle DasDas Sahne'ye konuk oluyor. Komedyen, kendi yaşamından ve bu topraklarda güldürü niteliği taşıyan her olaydan besleniyor.

7 Aralık/13.00

POP UP

Çocukluk yıllarının pop-up kitapları bu sefer sahneye taşınıyor. Bir kağıt-çocuğun esrarengiz küçük maceraları, ritim, renk ve ses, karşılaşmalar, aynadaki görüntüsü ve dönüşümleriyle birlikte sunuluyor. DasDas'ın İtalyan bir ekibi sahnesinde konuk edeceği oyunda birbirini takip eden renkli pop-up illüstrasyonlar temel duyguları canlandırarak hisler, formlar ve renkler arasındaki ilişkileri yaratacak kadar güçlü bir etki bırakıyor.

7 Aralık/16.00 ve 20.30

16-26 Aralık 20.30

VAHŞET TANRISI 

DasDas'da bu ay ne izleyeceğiz? - Resim : 5

Prömiyerini kapalı gişe yapan ve kasım ayındaki tüm temsillerinin biletleri günler öncesinden tükenen Vahşet Tanrısı'nda Binnur Kaya, Güven Kıraç, Tilbe Saran ve Levent Ülgen gibi önemli isimler rol alıyor. Yasmina Reza'nın yazdığı oyunun yönetmeniyse bir başka önemli isim Celal Kadri Kınoğlu.

8 Aralık/13.00

Pİ HANIM'IN TARİFSİZ KURABİYELERİ 

Çok ünlü bir aşçı olan Pi Hanım, Geleneksel Benekli Kediler Günü'nde dağıtılacak kurabiyeleri yapmak için hazırlıklara başlar. Ancak tüm mahallenin sevdiği kurabiyeleri yapması bu kez çok da kolay olmayacaktır. Çocuk oyunu Pi Hanım'ın Tarifsiz Kurabiyeleri'nde Gizem Koçer ve Bağış Angigün rol alıyor. 

13-14 Aralık/22.00

BÜYÜK EV ABLUKADA FIRTINAYT 

DasDas'da bu ay ne izleyeceğiz? - Resim : 6

Büyük Ev Ablukada, bu kez öncekilere benzemeyen iki konserle müzikseverlerin karşısında. Kaydedilecek Fırtınayt konserleri, yeni yılda yayınlanacak.

14 Aralık/13.00

ASTRO AY'A TIRMANIYOR 

DasDas'da bu ay ne izleyeceğiz? - Resim : 7

En büyük hayali astronot olup uzaya gitmek olan Bağış, o gece yine gökyüzünü inceleyip notlar almaktadır. Gökyüzü her zamankinden daha hareketli ve eğlencelidir. Bu durum Babi'yi çok heyecanlandırsa de uykusuna yenik düşmüş ve yatağına geçip uykuya dalmıştır. O gece gökyüzünün ona bir sürprizi vardır: Dostu Astro, Babi'yi bir yolculuğa çıkaracak ve belki de böylece Babi'nin hayalleri gerçek olacaktır. Astro Ay'a Tırmanıyor, ailelerin de çocuklarıyla beraber serüvene atılacakları bir performans. Alper Baytekin'in yönettiği oyunda Barış Angigün ile Gizem Koçer rol alıyor. 

15 Aralık/13.00

GÖÇEBE 

Göçebe, fırtına sonucu sürüklenerek kendini daha önce hiç görmediği bir sahilde bulan Palika ile sahile kamp yapmaya gelen Putnik arasında geçen bir öykü anlatıyor. Başlarda birbirlerinden çekinseler de zamanla anlaşmaya başlayan Palika ile Putnik arasında ufak bir sorun vardır: Her ikisi de birbirlerinin dilini bilmemektedir... Alper Baytekin'in yazdığı, Sercan Özinan'ın yönettiği oyunda Gözde Kısa ile Ozan Karabulut sahnede... 

22 Aralık/13.00

FISILTI ODASI 

Klasik müzik dünyasının büyük bestecilerinden Bay Remor'un ilginç öyküleri, Fısıltı Odası'nda hayat buluyor. Bay Remor, çok çalışmaktan ve nota yazmaktan dolayı bir gün hafızasını kaybeder. Çoğu şeyi hatırlayamadığı için de Fısıltı Odası'ndan gitmek ister. Öğrencisi Simor, öğretmeninin duruma çok üzülmüştür. Bay Remor'a müziğin dilini yeniden hatırlatarak besteler yapması için yardımcı olur ve Fısıltı Odası'ndan gitmemesi için çözümler arar. Fısıltı Odası'nı yazıp yöneten Mehmet Selin Sağdıç, aynı zamanda Gözde Nur Kuru ile başrolde...

DasDas DasDas Sahne Şener Şen Zengin Mutfağı