Çocuk Sanat Atölyeleri Rami Kütüphanesi'nde başladı

İSTANBUL / AA
Kültür Sanat haberleri
Çocuk Sanat Atölyeleri Rami Kütüphanesi'nde başladı

Geleneksel sanatlarda alanında uzman isimlerin katılımıyla düzenlenen "Çocuk Sanat Atölyeleri"nin ilki Rami Kütüphanesi'nde gerçekleştirildi.

Şehirli Derneğinin organizasyonuyla yapılan etkinliklerin ilkinde, minyatür sanatçısı Gaye Özen, 9-14 yaş arası çocuklarla minyatür çalışması yaptı.

Yaklaşık 2 saat süren etkinlikte çocuklar, hayallerindeki doğa tasvirini kağıda yansıttı.

"ÇOCUKLAR BAMBAŞKA RENKTE BİR DÜNYA"

Etkinliğin ardından açıklamalarda bulunan Özen, 30 yılı aşkın süredir minyatür ve tezhiple uğraştığını söyleyerek, "İlk kez çocuklarla birlikte oldum. Gerçekten çocuklar bambaşka bir dünya. Heyecanlıydım çocuklarla olacağı için. Ne yapabiliriz diye düşündüm. Hazır çizimler getirdim. Tırnaklama dediğimiz usulle kağıda geçirip onları boyayacaklardı fakat tercihlerini çocuklara sorunca, 'Biz hayallerimizi yapmak istiyoruz.' dediler. Tabii buna çok sevindim. Çocukların hayalleri çok kıymetli. Bu yönde de gerçekten kendi renklerini, hayallerini resmettiler. Çocuklar bambaşka renkte bir dünya. İyi ki bugün onlarlaydım. Çok mutlu oldum" dedi.

Özen, kurucuları arasında yer aldığı "ÇokÇocuk" projesi kapsamında Hayati Sır, Dr. Ümit Aktaş, Doç. Dr. Cüneyt Konuralp, Mehmet Teber ve Funda Uçuk Er'in çocuklar için kaleme aldığı kitapları hediye ettiğini aktararak, "Sanat, kitap ve okumanın bir arada olduğu kıymetli bir gündü gerçekten. Çocuklar şimdi kendi hayallerini resmetti. Eve gittiklerinde, umarım büyümüş ama çocukluk hayallerini halen koruyan yazarlarımızın kitabını okuyacaklar." ifadelerini kullandı.

"AMACIMIZ ÇOCUKLARIN SANATLA İLİŞKİSİNİ GELİŞTİREBİLMEK"

Şehirli Derneği Başkanı Dr. Murat Acar ise atölyede, 6 sanat dalında, alanında uzman hocalarla etkinlikler gerçekleştireceklerine işaret ederek, "Buradaki amacımız çocukların hem sanatla ilişkilerini geliştirebilmek, hem de bu vesileyle bu sanat dallarındaki eğitmenlerimizin de kendilerine alan oluşturabilmesini sağlamak ve çocukların sanatla ilişkisini geliştirebilmek." diye konuştu.

İlk etkinliğe beklenenin üzerinde katılım sağlandığını vurgulayan Acar, "Önümüzdeki hafta da ebru atölyemiz var. Bu şekilde her hafta bir atölyemizi öğrencilerimizin istifadesine sunacağız." dedi.

EBRU, RESİM, HAT, TEZHİP VE ÇİN MİNYATÜRÜ

Çocuk Sanat Atölyeleri'nde gelecek haftalarda Uğur Taşatan'ın ebru atölyesi, Karl Talip Kara'nın resim atölyesi, Aynur Kaya'nın hat atölyesi, Ali Lei Gong ve Said Chuanyi Lei'nin Çin minyatürü atölyesi ve Hatice Kübra Tavaslı'nın tezhip atölyesi gerçekleştirilecek.

2 Haziran'a kadar sürecek etkinliklerin sonunda, çocukların ortaya çıkardığı çalışmalar Rami Kütüphanesi'nde sergilenecek.