CBS, hakkında kadınları ve siyahları aşağıladığına dair şikâyetler olan yapımcı Peter Lenkov'u kovdu

CBS, hakkında kadınları ve siyahları aşağıladığına dair şikâyetler olan yapımcı Peter Lenkov'u kovdu

Peter Lenkov, çalıştığı setlerde "zehirli" bir ortam yarattığı, kadınları ve siyahları aşağıladığına dair şikâyetler üzerine kovuldu. Lenkov, yeni sezonları beklenen CBS dizileri Magnum P.I. ve MacGyver dizilerinin idari yapımcısıydı...

Harvey Weinstein'la başlayan #MeToo hareketi, ardından yakın zamanda George Floyd'un öldürülmesiyle yükselen ırkçılık karşıtı protestolarla değişen iklimde, Hollywood'da yıllardır süren kanıksanmış "Kol kırılır, yen içinde kalır" yaklaşımı da tarih olmaya başlıyor. 

Artık tacize veya ayrımcılığa uğrayanlar, seslerini daha gür şekilde duyuruyor. 

Büyük stüdyolar da bu davranışları hoşgörmüyor, suçlanan kişi hakkında hemen harekete geçiyor. 

Son örnek, Amerikan CBS televizyonu'nun aldığı karar. 

CBS, Magnum P.I. ve MacGyver dizilerinin yeniden çevrimlerinde idari yapımcı olarak çalışan sektörün önemli isimlerinden Peter Lenkov'la iş ilişkisini sonlandırdı, bir başka deyişle onu kovdu.

Kanadalı yapımcı hakkında sette özellikle kadınlara ve siyahlara kırıcı davrandığı, onları aşağıladığı, onlara hakaretler yağdırdığına, kadınlarla çalışmak istemediğine dair çok sayıda şikâyet bulunuyordu.

Bahsi geçen iki dizi dışında 24'den CSI serisine, Hawaii Five-0'dan Sylvester Stallone'li Demolition Man'a (Cezalandırıcı) önemli dizi ve filmlerde yazar, senarist, yapımcı olarak çalışan Peter Lenkov, 30 yıldır sektörün içinde... 

CBS