Dünyaca ünlü casusluk romanı yazarı John le Carre yaşamını yitirdi

Dünyaca ünlü casusluk romanı yazarı John le Carre yaşamını yitirdi

Birçok eseri Türkçe'de de yayınlanan dünyaca ünlü İngiliz casusluk romanları yazarı John le Carre, 89 yaşında yaşamını yitirdi.

Soğuk Savaş dönemini anlatan eserleriyle bilinen ünlü casusluk romanı yazarı John le Carre yaşamını yitirdi. Ailesi ünlü yazarın Royal Cornwall Hastanesi'nde zatürre sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu.

Uzun yıllar temsilciğini yapan Johnn Geller, John le Carre'yi 'İngiliz edebiyatının tartışmasız bir devi' olarak nitelendirdi.

Geller,  "O, Soğuk Savaş dönemini tanımladı ve takip eden yıllarca korkusuzca gerçeği söyledi. Akıl hocamı, ilhamımı ve en mühimi de bir dostumu kaybettim. Onun gibisini tekrar görmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

JOHN LE CARRE KİMDİR?

Türkiye'de Köstebek adıyla bilinen ünlü Tinker Tailor Soldier Spy sinema filminin senaryosu, yazarın aynı isimli kitabından uyarlanmıştı. Bunun dışında yazarın 12 eseri daha sinema, yelevizyon ya da radyo için uyarlandı. Ünlü yazarın kitapları bugüne kadar çok sayıda dile çevrildi.

Eski bir Dışişleri Bakanlığı çalışanı olan le Carre 1963 yılında yazdığı Soğuktan Gelen Casus kitabıyla dünya çapında tanınmıştı.

John le Carre'nin Türkçe'ye çevrilen kitaplarından bazıları şöyle:

Casusun Mirası, Köstebek, Single ve Oğlu, Küçük Trampetçi Kız, Ölüme Çağrı, Casuslar Mücadelesi, Gece Müdürü, Gizemli Melodi, Cinayetin Parıltısı, Hain, Güvercin Tüneli.

Kaynak: Haber Global TV