Büyük karakter oyuncusu Brian Dennehy, 81 yaşında aramızdan ayrıldı

Büyük karakter oyuncusu Brian Dennehy, 81 yaşında aramızdan ayrıldı

Rambo serisinin başlangıcı İlk Kan filminde canlandırdığı şerif karakteriyle hafızalara kazınan tiyatro kökenli karakter oyuncusu Brian Dennehy, hayata veda etti. Aktör, 81 yaşındaydı...

Herkes onu Rambo serisinin ilk filmi İlk Kan'da Vietnam gazisi John Rambo'yu "yoldan çıkaran" şerif rolüyle hatırlar ama bu, Brian Dennehy'nin büyük oyunculuğunu ve karakterini anlatmaya yetmez.

Çifte Tony ödüllü aktör, tiyatrodan geliyordu. 

70'li yılların sonunda TV ile tanışmış, patlamasınıysa 1982'de Rambo'da canlandırdığı Şerif Teasle karakteriyle yapmıştı. 

Aktör, New Haven, Connecticut'ta yaşlılığa bağlı doğal nedenlerle hayata gözlerini yumdu.  

81 yaşındaydı...  

Büyük karakter oyuncusu Brian Dennehy, 81 yaşında aramızdan ayrıldı - Resim : 1

Uzun kariyerine baktığımızda Tommy Boy'dan Ron Howard imzalı Cocoon'a, Gorky Park'tan Legal Eagles'a, Hanedan'dan The Iceman Cometh'e, Satıcının Ölümü'nden Long Day's Journey Into Night'a, Best Seller'dan The Last of the Finest'a ve Alan J. Pakula'nın 1990 tarihli Presumed Innocent'ına uzanan onlarca önemli film, dizi ve oyunla, canlandırdığı güçlü karakterleri görüyoruz.  

Columbia Üniversitesi'nde tarih, Yale Üniversitesi'nde drama eğitimi alan, buradan mezun olan Brian Dennehy'nin ölümünün ardından çok sayıda isim taziyelerini sundu.

Büyük karakter oyuncusu Brian Dennehy, 81 yaşında aramızdan ayrıldı - Resim : 2

İlk mesajlardan biri, Rambo'da karşılıklı oynadığı Sylvester Stallone'dendi. Aktör, Instagram hesabından paylaştığı fotoğrafın altına "Mükemmel bir aktördü. Rambo karakterini olgunlaştırmamda bir Vietnam gazisi olarak çok yardımı olmuştu. Çok büyük bir aktörü kaybettik," yazdı.

MiaFarrow, üzüntüsünü "Muhteşem Brian Dennehy'nin ölümüyle yıkıldım. Birlikte çalışmaktan daha çok hoşlandığım kimse yoktu. Değer verdiğim az sayıdaki dostumdan biriydi," sözleriyle dile getirdi.  

Split Image ve Best Seller filmlerinden rol arkadaşı James Woods'un mesajı da duygu yüklüydü: "Çok sevdiğim bir dostumu ve meslektaşımı yitirmekten dolayı yıkılmış durumdayım. Hiç kimseyle onunla birlikteyken güldüğüm kadar gülmedim. Koca yürekli adam, rahat uyu." 

Büyük karakter oyuncusu Brian Dennehy, 81 yaşında aramızdan ayrıldı - Resim : 3

Rambo