Sinemalarda bu hafta

Sinemalarda bu hafta

6 Ağustos haftasında toplam 13 film izleyiciyle buluşuyor. Aralarında en dikkat çekeni, Stephen King uyarlaması O'nun (It) devam filmi It: Chapter 2 kuşkusuz. Anlatmaya oradan başlayalım...

Haftanın filmlerine birlikte bakıyoruz... 

O Bölüm 2 ( It: Chapter 2) 

Yönetmen: Andy Muschietti

Tür: Korku

Oyuncular: Bill Skarsgård, Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader, Troy James

Konu: Yıldız kadrosuyla dikkat çeken Stephen King uyarlamasının ikinci filminde öykü, aradan geçen 27 yılın ardından gelen bir çağrıyla Ezikler Kulubü üyelerinin yeniden buluşmasıyla açılıyor.

Ezikler Kulübü tarafından yenilgiye uğratılmasından 27 yıl sonra Pennywise, Derry kasabasını yeniden dehşete düşürmek üzere geri döner. Artık birer yetişkin olan Ezikler Kulübü üyeleri çoktan kendi yollarına gitmişlerdir. Fakat yeniden insanlar ortadan kaybolmaya başlar. Bunun üzerine, kulübün kasabada kalmış tek üyesi Mike, diğerlerini oraya çağırır. Geçmişin deneyimlerinden dolayı yıpranmış olan kulüp üyelerinin Pennywise'ı bu kez sonsuza dek ortadan kaldırabilmek için kendi en derin korkularıyla yüzleşmeleri gerekecektir.

Uslu Çocuklar (Good Boys)  

Yönetmen: Gene Stupnitsky

Tür: Komedi

Oyuncular: Jacob Tremblay, Keith L. Williams, Brady Noon, Midori Francis, Will Forte

Konu: Seth Rogen ve Evan Goldberg'in yapımcılığını üstlendiği, The Office dizisinin yazar ve yapımcıları Gene Stupnitsky ile Lee Eisenberg'in senaryosunu kaleme aldığı Good Boys, altıncı sınıf öğrencisi üç yakın arkadaşın, okulu astıkları günün zıvanadan çıkması sonrası yaşadıklarını anlatıyor.

Kolej Havası

Yönetmen: Sertan Ünver 

Tür: Belgesel 

Konu: Belgesel, Beşiktaş'ın futbol tarihinin en parlak dönemlerinden birine imza atan, 1989-92 yılları arasında üst üste üç şampiyonluk kazandığı takıma odaklanıyor. Serpil Hamdi Tüzün'ün kurduğu sistemle başlayıp Süleyman Seba'nın temsil ettiği değerlerle yoğurulan bu ekibin öyküsünün köklerine iniyor. İzleyicileri sporda centilmenliğin, takımdaşlığın, mütevazılığın paradan ve şampiyonluktan önce geldiği günlere uzanan bir yolculuğa çıkartarak Türk futbolunun bugünkü sorunlarını vurguluyor. 

Uzay Parkı (Astro Gardener) 

Yönetmen: Jong-Shik Won

Tür: Animasyon

Konu: Jong-Shik Won'un yönettiği Astro Gardener, izleyiciyi genç Suha ile uzay bahçıvanı Omu'nun macerasını ortak ediyor.

Genç bir kız olan Suha, elinde siyah bir taş ve en yakın arkadaşı Gece adındaki köpeği ile Uzay Parkı'na gider ve Uzay Bahçıvanı Omu ile tanışır. Pluto'nun adamları saldırıp karanlığı çaldıklarında Suha, Gece'nin gölgesini ve siyah taşı kaybeder. Suha, Omu ile birlikte Gece'nin kayıp gölgesi ve siyah taşı kurtarmak için Pluto üssüne gider...

Bozkır 

Yönetmen: Mehmet Tanrısever

Tür: Dram

Oyuncular: Soydan Soydaş, Tarık Tanrısever, Süleyman Kabaali, Ayçın Tuyun, Yaşar Alptekin

Konu: Senaryosu da Mehmet Tanrısever'e ait Bozkır, Konya'nın Bozkır ilçesinde hayatını sürdüren Abdullah'ın tanıdıkları birine cinsel saldırıda bulunan Çolak Ziya'yı öldürmesi sonucu gelişen olayları anlatıyor.

Serseriler 

Yönetmen: Ulaş Bahadır

Tür: Komedi, macera

Oyuncular: Ulaş Bahadır, Sadık Gürbüz, Semra Dinçer, Burak Demir, İbrahim Can Varlı, Serdar Sezgin

Konu: Serseriler, bilgisayar korsanı Yılmaz'la iki dost Fuat ve Bülent'in nezarethanede zengin Eşref'le tanışmaları sonrası gelişen olaylar temelinde ilerliyor.

Aslan Çocuk (The Lion Kid) 

Yönetmen: James Snider

Tür: Animasyon

Konu: Film, yersiz yurtsuz aslan yavrusu Kidd Mane'in Tuckerville kabasına gelmesiyle açılıyor. Kidd, belediye meclisi üyelerinden Hakim Ryker, Bayan Scarlet ve Bayan Clarabelle'ın yardımıyla bir anda kendini kasabanın yeni şerifi olarak buluyor.

Bharat 

Yönetmen: Ali Abbas Zafar

Tür: Dram, aksiyon

Oyuncular: Salman Khan, Katrina Kaif, Sunil Grover, Tabu, Jackie Shroff, Sonali Kulkarni

Konu: Bharat, 8 yaşındayken ailesiyle birlikte hayatlarını kurtarmak için evlerini terk ederken tam trene binecekleri sırada ablasını kaybeder. Onu aramak için geride kalan babasına, ailesine her zaman göz kulak olacağına dair söz verir ve ailesinin kalanıyla yola devam eder. Hayat ona farklı farklı engeller çıkarsa da Bharat, bu sözünü tutmak, babasını ve kız kardeşini bulmak için elinden geleni yapar.

Cin-si Bozuk  

Yönetmen: Bilal Kalyoncu

Tür: Korku, komedi

Oyuncular: Barbaros Dikmen, Doğa Konakoğlu, Nora Tokhosepyan, Belinay Sandıkçı, Yasin Obuz

Konu: Onur ve Berk, iki iyi arkadaştır. Onur'un sevgilisi Bahar'la yakınlaşma planları hep suya düşmektedir. Berk, Onur'a cennetten kovulanları kurtarmak üzere bir hikâye anlatır ve onları kurtarmak üzere bir plan yaparlar. İkili, hem bu plan sayesinde müthiş bir belgesel çekip para kazanacak hem de Onur, Bahar ile baş başa bir vakit geçirme şansı yakalayacaktır. Ama işler umdukları gibi gitmez...

45-25 #KusursuzCinayet 

Yönetmen: Biray Dalkıran

Tür: Macera, polisiye

Oyuncular: Gökhan Mumcu, Mehmet Baştürk, Beyzanur Mete, Sercan Elikara

Konu: Sosyal medya fenomenleri acımasızca öldürülmektedir. O güne kadar yüzlerce cinayeti aydınlatmayı başaran İstanbul Cinayet Büro dedektifleri, ilk defa arkasında iz bırakmayan zeki bir katil ve çözülmesi olanaksız gibi gözüken bir bulmacayla karşı karşıyadır.

Düzenbazlar Kulübü (Billionaire Boys Club) 

Yönetmen: James Cox

Tür: Dram, biyografi

Oyuncular: Ansel Elgort, Taron Egerton, Emma Roberts, Suki Waterhouse, Kevin Spacey, Jeremy Irvine, Billie Lourd

Konu: 1980'lerde ABD'yi sarsan gerçek bir öyküye dayanan film, bir grup Harvard mezununun kurduğu dolandırıcılık sistemini ve rayından çıkan olayları anlatıyor.

Borsada çalışan Joe Hunt ve eski okul arkadaşı Dean Karny, şehrin en varlıklı yatırımcılarından Ron Levin'in çılgın fikirleriyle BBC adlı bir saadet zinciri kurar. Ancak gerçekte kimin dolandırıldığı, kimin kime oyun oynadığı belli değildir. Şehrin jet sosyetesinden, devasa şirketlerden BBC'ye yatırım teklifleri yağmakta, insanlar emeklilik günleri, çocuklarının eğitimi için yaptıkları birikimleri bu esrarengiz zincire teslim etmektedir. Genç milyarderlerin dizginsiz hırsıyla şirketleri kısa sürede Los Angeles'ın yıldızı haline gelince FBI'ın radarına girmeleri uzun sürmez...

El-Deccur 

Yönetmen: Gökhar Arı

Tür: Korku

Oyuncular: Fatih Kınacı, Aybars Mengi, İsmail Ülgey, Nasmina Tüten, Ulukan Ağdaş, Dilara Demirdüzen, Merve Ceylan

Konu: Bir grup arkeoloji öğrencisi, öğretmenleriyle birlikte kazı için daha önceden belirlenmiş bölgeye gider. Başlarda herkes iyimser ve mutludur. Ekipten bir öğrencinin kazı sırasında tılsımlı objeyi bulmasıyla işler değişir. Gecenin çökmesiyle yedi kişilik grup Deccur ile yüzleşmek zorunda kalır. Onlar için artık tek kurtuluş sabah olmasıdır...

Hangi Kadın (Who You Think I Am) 

Yönetmen: Safy Nebbou

Tür: Komedi, dram

Oyuncular: Juliette Binoche, Nicole Garcia, Francois Civil, Guillaume Gouix, Charles Berling

Konu: Film, sosyal medya çılgınlığının ve sanal dünya algılarının gerçek hayatı nasıl etkilediğine gençler değil farklı bir yaş grubu üzerinden bakıyor.

Filmin kahramanı 50 yaşındaki iki çocuklu akademisyen Claire, genç sevgilisini sosyal medya üzerinden gözetlemek amacıyla Facebook'ta sahte bir hesap açıyor; 23 yaşında, sarışın, genç ve güzel Claire oluveriyor. Sevgilisi kanmıyor ama en yakın arkadaşı tuzağa düşüyor.

sinema sinemalarda bu hafta vizyondakiler Kolej Havası belgesel komedi