Borusan Contemporary, iki yeni sergi ile ziyaretçilerini bekliyor

Kültür Sanat haberleri
Borusan Contemporary, iki yeni sergi ile ziyaretçilerini bekliyor

"Aritmi" ve "Dijital Mitolojiler" sergileri yeni sezonda Borusan Contemporary'de izleyicilerle buluşacak.

Alice Sharp'ın küratörlüğünü üstlendiği Mat Collishaw'un "Aritmi" ve Necmi Sönmez küratörlüğünde Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu'ndan 61 yapıtı sanatseverlerle buluşturacak olan "Dijital Mitolojiler" sergileri, yeni sezonda Borusan Contemporary'de olacak. Her iki sergi de 16 Eylül 2023 - 18 Haziran 2024 tarihleri arasında İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Perili Köşk'te ziyaret edilebilecek. 

Mat Collishaw, yeni solo sergisi Aritmi ile sanat, bilim ve tarih disiplinlerinin perspektifinden önermeleri, yapay zeka teknolojileriyle birleştiriyor. Sanat ve bilim alanından iki önemli isim olan Albrecht Dürer ve Ernst Haeckel’ın çalışmalarını referans alan Collishaw, doğanın bozulmakta olan ritmini görselleştiriyor. 

Felsefe ve bilim tarihini kat ederek doğayla bağ kurmak için kuramların yanı sıra duyuların ve hayal gücünün gerekliliğini vurgulayan Collishaw, "Aritmi" ile teknolojinin yardımıyla doğaya ve doğayla ilişkimize dair yeni görme yollarını araştırıyor.

'DÜNYANIN İÇİNE DÜŞTÜĞÜ VAHAMETE İLİŞKİN BİLGİ EKSİĞİ YOK ANCAK ÇÖZÜM KISMINDA SORUN VAR'

Yeni sergisi hakkında konuşan Collishaw, "İklim değişikliğinin gezegenin çehresini ve ekolojisini dramatik bir şekilde dönüştürdüğüne dair belirgin emareleri ve Borusan Contemporary'nin İstanbul Boğazı'nın kıyısındaki istisnai konumunu dikkate alan bir sergi oluşturmaya çalıştım. Dünyanın içine düştüğü vahamete ilişkin bilgi eksikliği bulunmuyor, ancak çözüm kısmında bir sorun olduğu aşikar" diye konuştu.

Sergide bir çözüm önerisinin bulunmadığının altını çizen Collishaw, "'Aritmi'deki çalışmalarımda çözülmemiş bilmeceleri çağrıştıran bir dizi nakış sunacağım: Rahatsız edici kayıtsızlığa karşı münferit ses, dijital/genetik kodun akıl almaz karmaşıklığı, dünyanın ekolojisini dengelemenin Sisifosvari külfeti ve nihayetinde insanın Herkül’ü andıran kibri. Bu sergide, içinde bulunduğumuz zor duruma ne yazık ki bir çözüm sunulmayacak, sadece içinde beceriksizce yönümüzü bulmaya çalıştığımız bilmecelerin yansıması parıldayacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Global TV

Borusan Contemporary sergi kültür sanat haberleri