Bocelli "Koronavirüs salgını abartılıyor" dedi, halkı kuralları tanımamaya çağırdı, sonra geri adım attı

Bocelli "Koronavirüs salgını abartılıyor" dedi, halkı kuralları tanımamaya çağırdı, sonra geri adım attı

İtalyan tenor Andrea Bocelli, koronavirüs salgını konusunda şaşırtan bir açıklama yaptı, ardından da yanlış anlaşıldığını savundu. Sanatçı, salgının abartıldığını, önlemlerin aşırı olduğunu savunmuş, halkı kuralları tanımamaya çağırmıştı...

Nisan ayında Milano'daki Duomo Katedrali'nde "Umut İçin Müzik" başlığı altında koronavirüsle mücadele ve dayanışma adına dünya çapında milyonların dinleyip seyrettiği bir konser vermişti İtalyan tenor Andrea Bocelli.

Koronavirüs salgınıyla mücadelenin sembollerinden biri haline gelmişti.

Aynı Bocelli'den bu kez şaşkınlık veren bir açıklama geldi.

İsyan ediyordu sanatçı.

İtalyan halkına "Maske takmayı bırakın," diye seslenen sanatçı, ülkesinde koronavirüs salgını nedeniyle alınan olağanüstü önlemler yüzünden kendini aşağılanmış hissettiğini söyledi, salgının da abartıldığını savundu. 

İtalya Senatosu'nda bir konferansa katılan 61 yaşındaki Bocelli, şöyle konuştu: "Evimden çıkmama izin yok. Benim yaşımda eve tıkılıp kalmanın doğru ve sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Kuralları reddedin. İşinize bakın, hayata devam edin."

Bocelli, tepkiler yükselince geri adım atarak yanlış anlaşıldığını, konuşmasının bağlamından koparıldığını iddia etti. Sanatçı, kurucusu olduğu Andrea Bocelli Vakfı'nın çok sayıda koronavirüs hastasına yardım ettiğini hatırlattı.

Bocelli "Koronavirüs salgını abartılıyor" dedi, halkı kuralları tanımamaya çağırdı, sonra geri adım attı - Resim : 2

İtalya, 35 bini aşan kayıpla koronavirüs salgınından en çok zarar gören ülkelerden...

Andrea Bocelli koronavirüs