Black Mirror'ın yaratıcısı açıkladı... ChatGPT ile de çalışmış

Dizi Haberleri Kültür Sanat haberleri
Black Mirror'ın yaratıcısı açıkladı... ChatGPT ile de çalışmış

Netflix'in popüler dizisi Black Mirror'ın yaratıcısı Charlie Brooker, fenomen dizinin yeni bölümü için ChatGPT ile de çalıştığını açıkladı.

Dört yıllık aradan sonra yeniden izleyici karşısına çıkmak için hazırlanan Black Mirror, Netflix’in en popüler dizilerinden biri. Distopik dizinin yaratıcısı Charlie Brooker, yeni bölümlere hazırlanırken yapay zekadan da yararlanmaya çalıştığını söyledi.

Empire dergisine röportaj veren Brooker, bir bölüm oluşturmak için ChatGPT ile de çalıştığını itiraf etti.

Brooker, chatbot’a “Black Mirror bölümü oluştur” ifadesini girerek, bilimkurgu dizisinden ilham alan bütün bir olay örgüsünü oluşturmasını istedi. Brooker, ilk başta, sonuçların makul olduğunu düşünse de derine indikçe işe yaramaz olduğunu söylüyor.

Black Mirror yapımcısı, yapay zekânın bir senaryo yazmadığını, mevcut bölüm özetlerini aldığını ve onları bir nevi karıştırdığını belirtiyor: “Orijinal bir fikir çıkmadı.”

Bununla birlikte Brooker, bu deneyimden bazı anlamlı çıkarımlar da yaptı. Yaratıcılıktan yoksun olan ChatGPT, Brooker’ın gelecekteki entrikalarda nelerden uzak durması gerektiğini ortaya çıkardı. Kaynak: Sözcü

Kaynak: Haber Global TV

Black Mirror ChatGPT kültür sanat haberleri Black Mirror 6. sezon dizi haberleri