BKM, DasDas, ENKA Sanat, İKSV ve Zorlu PSM, ortak tiyatro projesinde buluşuyor

BKM, DasDas, ENKA Sanat, İKSV ve Zorlu PSM, ortak tiyatro projesinde buluşuyor

Türkiye'nin önde gelen beş kültür-sanat kurumu, yeni tiyatro eserleri üretilmesi amacıyla ortak bir projede buluşuyor. BKM, DasDas, ENKA Sanat, İKSV ve Zorlu PSM, 2020'de 10 yeni yapımın tiyatroya kazandırılmasını sağlayacak...

Proje kapsamında desteklenecek oyun metinlerinden beşi, seçici kurul tarafından belirlenen yazarlara siparişi edilirken, kalan beş metin için açık çağrı yapılacak. Proje kapsamında seçilen her oyunun yazarına 7 bin 500 TL tutarında destek verilecek.

Açık çağrıya başvurular, 1 Temmuz-1 Ağustos arasında yapılabilecek. Başvurular sonucunda destek almaya hak kazanan beş oyun metni, 15 Eylül'de açıklanacak.

Projenin seçici kurulunda tiyatro sanatçısı Demet Akbağ, Zorlu PSM Programlama Yöneticisi Duygu Bayram, tiyatro sanatçısı Mert Fırat, dramaturg Beliz Güçbilmez, tiyatro eleştirmeni, akademisyen, yazar Dikmen Gürün, ENKA Sanat Direktörü Gül Mimaroğlu, tiyatro sanatçısı Tilbe Saran ve İstanbul Tiyatro Festivali Direktörü Leman Yılmaz yer alıyor.

Başvuru ve seçim sürecinin ardından projeyi yürüten beş kurumun her biri, seçilen 10 oyun metninden ikisinin yapımcılığını üstlenecek. Oyunları sahneleyecek yönetmen ve oyuncu/topluluklar, yapımcılığı üstlenen kurum tarafından seçilecek. Oyunun prömiyeri de yapımcılığı üstlenen kurum tarafından belirlenen bir sahnede yapılacak.

Projeden destek alacak oyunların, prodüksiyon özellikleri ve oyuncu sayısı açısından sahneye kolay uygulanabilir ve turneye uygun olmasına özen gösterilecek. Oyunların tek perdede tamamlanması ve oyun süresinin 45-75 dakika arasında olması önemli...

BKM DasDas Enka Sanat İKSV Zorlu PSM