Bir Stephen King romanı daha TV'ye uyarlanıyor

Bir Stephen King romanı daha TV'ye uyarlanıyor

Korku-gerilim üstadı Stephen King'in henüz dün piyasaya çıkan son romanı The Institute de TV dizisi oluyor. Projenin arkasında Emmy ödüllü David E. Kelley ile Lost ve Game of Thrones'un yönetmeni Jack Bender var.

Gün geçmiyor ki korku-gerilim üstadı Stephen King'in bir eseri daha TV veya sinemaya uyarlanmasın. Üstelik iş öyle bir hal almış durumda ki kitap ya da kitaplar yayımlanmadan prodüksiyon başlıyor çoğu zaman. Yazarın son romanı The Institute'de olduğu gibi...

ABD'de dün piyasaya çıkan roman, Big Little Lies'ın Emmy ödüllü yaratıcısı David E. Kelley ve Lost ve Game of Thrones'un yönetmeni Jack Bender eliyle televizyona aktarılıyor. 

Mini dizinin senaryosunu bizzat Kelley yazacak, yönetmen koltuğunda Bender oturacak. İkili, aynı zamanda dizinin yapımcılığını üstlenecek. 

Bir Stephen King romanı daha TV'ye uyarlanıyor - Resim : 1

The Institude'un konusu kısaca şöyle: Bir gece vakti Minneapolis'in banliyölerinden birinde, sessiz bir sokaktaki evde kimliği belirsiz saldırganlar Luke Ellis'in anne-babasını öldürüp onu da kaçırır. Luke, Enstitü'de, kendisininkine benzeyen bir odada uyanır ama odanın pencereleri yoktur. Kapısının ardında da başka kapılar vardır. O kapıların ardında da aynı Luke gibi getirilmiş, telekinezi ve telepati gibi "özel yetenekleri" olan çocuklar tutulmaktadır. Enstitü personeli, kendilerini bu özellikleri çocuklardan acımasız yöntemlerle çıkarmaya adamıştır. Luke, kaçmayı kafaya koyar ama daha önce kimse Enstitü'den kaçamamıştır...

Spyglass Medya Grubu için çekilecek The Institute'ün kadrosuna veya hangi kanalda olacağına dair henüz bir bilgi yok, belirtelim.

korku gerilim Stephen King TV uyarlaması