Bir şey nasıl yazılır? TDK’ya birşey bitişik mi ayrı mı yazılır?

haberler
Bir şey nasıl yazılır? TDK’ya birşey bitişik mi ayrı mı yazılır?

Günlük hayat içerisinde en sık kullanılan kelimelerden olan ‘bir şey’in nasıl yazıldığı merak ediliyor. Bir şey kelimesinin TDK’ya göre yazım şeklini merak eden vatandaşlar, internette araştırma yapıyor. Peki, Bir şey nasıl yazılır? Bir şey TDK’ya göre bitişik mi ayrı mı yazılır? İşte cevabı...

"Bir şey" kelime öbeği, günümüz içerisinde çok yaygın bir şekilde kullanımı olan kavram ve kelime gruplarından birisi olarak öne çıkmakta. Ancak bu kavramın, birleşik mi; yoksa ayrı mı yazılacağı hususu da, önem arz etmektedir.

BİR ŞEY NASIL YAZILIR

Bir şey nasıl yazılır sorusunun cevabını; özellikle de öğrenciler başta olmakla birlikte pek çok kişi merak etmektedir. Kişiler, imla kurallarına uyabilmek amacıyla, bu sorunun cevabını araştırmaktadır.

bir şey nasıl yazılır

Bir şey Doğru Yazılışı

Kavramın yazılış biçimi; çoğunlukla bitişik olarak yazılmakta olup, bu kullanım; yanlış bir kullanım olarak ifade edilmektedir. Türk Dil Kurumu (TDK)'nun sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığı takdirde, kelimenin; "bir şey" biçiminde yazıldığı ortaya çıkmaktadır. Yani Türk Dil Kurumu'nun esas alındığı imla kurallarına göre, kelimenin doğru yazım biçimi; "bir şey" biçimindedir.

TDK türk dil kurumu