Ne şarkı yapsa listelere giren ünlü şarkıcı Joni James hayatını kaybetti

Hayatını kaybetti 2022'de hayatını kaybeden ünlüler
Ne şarkı yapsa listelere giren ünlü şarkıcı Joni James hayatını kaybetti

1950'li yılların popüler şarkıcısı Joni James, 91 yaşında hayatını kaybetti. James'in yaptığı hemen hemen bütün şarkılar Top 10 listesine girmişti. Ona bu yolu açan şarkı ise "Why Don't You Believe Me" olmuştu.

Bilboard listelerinde hit olan "Why Don't You Believe Me" şarkısıyla adını duyuran ünlü şarkıcı Joni James, 91 yaşında aramızdan ayrıldı.

Joni James neden öldü?

Acı haberi James'in ailesi verdi. Ünlü şarkıcınını West Palm Beach'teki bir hastanede doğal nedenlerden dolayı öldüğü belirtildi.

Joni James kimdir?

Soul esintilerinin bulunduğu pop şarkısı "Why Don't You Believe Me?" şarkısıyla listelerde 1 numaraya yükselen Joni James haftalarca yerini korumayı başarmıştı.

1953'te yayınlanan Your Cheatin Heart ve 1955'te yayınlanan How Important Can It Be şarkılarıyla da listelerde 2 numaraya kadar yükselmişti.

Haber Global'in edindiği bilgilere göre hemen hemen her şarkısı listeleri alt üst eden James, Have You Heard ile 1953'te dördüncü olmuştu. Top 10'a giren diğer şarkıları You Are My Love, My Love My Love ve Almost Always oldu.

40'tan fazla albümü 100 milyondan fazla satan James, 1959'da New York'taki Carnegie Hall'da solo konser veren ilk pop şarkıcısı olarak da tarihe geçmişti. O müthiş konserde ona 100 kişilik orkestra ve 30 kişilik vokal grubu eşlik etmişi.

Ne şarkı yapsa listelere giren ünlü şarkıcı Joni James hayatını kaybetti - Resim : 1

1960 yılının Oscar ödül töreninde, ödüle aday gösterilen The Five Pennies şarkısını sahnede söylemişti.

Joni James'in bir başka ilki ise Londra'daki Abbey Road Stüdyolarında kayıt yapan ilk Amerikalı olmasıydı. Orada tam 56 albüm yaptı.

Ünlü çizer Charles Monroe Schulz da onun bir hayranıydı ve efsanemi çizgi filmi Peanuts'ın 2 bölümünde James'in adını geçirmişti. Ünlü şarkıcının ayrıca Hollywood'daki Walk of Fame'de de yıldızı bulunuyor.

Bunca başarıya ulaşan Joni James için başlangıç olan "Why Don't You Believe Me" şarkısının aslında orijinal adı You Should Believe Me idi. Ancak James şarkının adını değiştirmişti. Bu şarkı 2 milyondan fazla sattı. O dönem ABD'nin en popüler TV programlarında sahne aldı.

Ünlü şarkıcı kariyerini ise hiç beklenmedik bir şekilde diyabet hastası olan eşi Tony Acquaviva'nın bakımı için bitirmişti. Çift 1956 yılında New York'ta evlenmişti. Acquaviva, 1986 yılında hayatını kaybetmişti. Daha sonra Bernard Schriever ile evlendi. Ancak Bernard da 2005'te hayatını kaybetti.

Kaynak: Haber Global TV

hayatını kaybetti 2022'de hayatını kaybeden ünlüler